Ioana Petrescu, despre întâlnirea cu Băsescu: Asta a fost toată frica mea
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Ministrul Finanțelor Ioana Petrescu a vorbit, miercuri, despre consultările purtate cu președintele Traian Băsescu pe tema reducerii CAS, luni, la Palatul Cotroceni.

Ioana Petrescu a transmis că refuză să fie implicată într-un război politic.

„Era clar că aceasta era o întâlnire politică”, a spus ministrul Finanțelor, care a adăugat că subiectul CAS „a intrat la mijloc” în acest război politic. 

Vezi și: Băsescu a publicat discuțiile cu Ponta și Petrescu - Video



„Domnul Traian Băsescu aștepta să spun că voi creşte niște taxe, ceea ce nu voi face, şi asta pentru că am o viziune foarte clară de a folosi politica fiscală pentru a crește economia”, a declarat Ioana Petrescu, în emisiunea „100 de minute”, de la Antena 3.

„Nu am simţit nevoia să-mi dovedesc diploma de la Harvard la Palatul Cotroceni”, a comentat ministrul Finanţelor confruntarea cu Traian Băsescu.

Întrebată despre cifrele pe care i le-a solicitat Traian Băsescu, Ioana Petrescu a dezvăluit de ce i-a fost frică în timpul discuției cu președintele.

„Să recapitulăm. Nu era acolo locul de a explica cifrele astea și de a merge în detaliu, pentru că scopul nu ar fi fost. Puteam să dau orice cifră. De fapt, scopul era unul politic. Și atunci aruncam practic toate argumentele de CAS într-un mediu politic. Deci asta a fost toată frica mea în timpul discuției respective, că în mijlocul unei dispute politice va pica CAS”, a răspuns ministrul Finanțelor.

Citește și: Efectul nociv al atacurilor la Ioana Petrescu, absolventa de Harvard

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel