Ioana Mihăilă, detalii despre Raportul Comisiei de raportare a morților cu Covid-19
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Ioana Mihăilă / Foto gov.ro
Ioana Mihăilă / Foto gov.ro
Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, va face noi declarații privind Raportul Comisiei de raportare a morților cu Covid-19.

Mâine, 13 mai 2021, ora 10.00, Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății va susține un briefing de presă pe tema Raportului Comisiei de analiză a modului de raportare a deceselor persoanelor infectate cu Covid-19. 

Evenimentul va fi organizat la sediul Ministerului Sănătății.

Mihăilă spunea că „scopul analizei este de a analiza procesele”

La finalul lunii aprilie, ministrul Sănătății a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, că „am solicitat un raport preliminar. Mi-a fost prezentat astăzi. Există diferențe între diversele sisteme de raportare. Nu știm exact cauza”.

Ioana Mihăilă a precizat atunci că pe 7 mai urmează avansarea unei forme mai detaliate a raportului, din partea comisiei.

„În momentul acesta raportarea se face în sistemul alerte MS, unde spitalele raportează numeric total numărul de decese. Raportarea din Corona-forms  conține datele deja validate de reprezentanții DSP și INSP. Există diferențe și există o comisie care analizează această diferențe (…) Așteptăm rezultatul final, pentru că nu dorim să ne aruncăm cu afirmații până când nu avem o certitudine”, declara ministrul Sănătății, la finalul lunii aprilie.

Tot atunci, ea a spus că „mi-a fost transmisă o evoluție a numărului de decese raportate. Diferențele au apărut din prima jumătate a anului 2020. Ele au fost foarte mici și a crescut atunci când și numărul de pacienți a crescut. E o corelație pe care am observat-o, nu e o corelație dovedită științific.”

VEZI ȘI: Ioana Mihăilă vorbește despre revenirea lui Vlad Voiculescu. Chirieac: Oamenii răi spuneau că e marionetă. Dânsa confirmă cine trage sforile

Scopul acestei analize este de a analiza procesele”, sublinia Ioana Mihăilă, menționând că „nu analizăm oamenii, pentru că erori umane există. După ce vom analiza procesele, vom veni cu proceduri care să îmbunătățească procesele.”

Voiculescu spunea că „există o diferență și este semnificativă”

Amintim că aceste controverse privind morții Covid-19 au început după afirmațiile fostului ministru Vlad Voiculescu

Tot el a declarat, ulterior, la Digi24, că „există o diferență și este semnificativă.”

„Prefer să nu rostesc cifre, dar nu e exclus să fie de ordinul miilor (n.red. morți de Covid-19 în plus).”, preciza Voiculescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel