Investiţie în valoare de 300.000 euro, la Bazinul Olimpic din Reşiţa, printr-un proiect transfrontalier România-Serbia
La Bazinul Olimpic din Reşiţa s-au finalizat lucrările de investiţii, în valoare de circa 300.000 euro, printr-un proiect de cooperare transfrontalieră România - Serbia.
"În cadrul acestui proiect cu finanţare europeană au fost realizate o serie de investiţii în infrastructură, echipamente pentru protecţia mediului şi utilizarea durabilă a resurselor naturale la Complexul Municipal de Sport şi Sănătate 'Ioan Schuster' din Reşiţa, valoarea totală a investiţiei fiind de aproximativ 300 mii euro. Astfel că, o dată cu finalizarea lucrărilor, 30 de elevi din Pancevo au venit în oraşul nostru pentru o confruntare amicală şi pentru socializare cu elevii reşiţeni", afirmă purtătorul de cuvânt al Primăriei Reşiţa, Andrei Apostol, printr-un comunicat remis, luni, AGERPRES.
Concursul de ştafete se va desfăşura marţi, în intervalul orar 9:00-11:00, şi constă în întrecerea a două echipe formate din 30 elevi din fiecare oraş, câte zece pentru fiecare probă de ştafetă, adică înot, alergare şi traseu biciclete.
"Elevii înscrişi la proba de înot vor efectua o tură de bazin, după care vor preda ştafeta în holul bazinului colegilor înscrişi pentru proba de alergare. Aceştia se vor deplasa pe trotuarul din faţa Spitalului Judeţean, până la intrarea în baza sportivă Gloria, unde elevii înscrişi pentru traseul de biciclete preiau ştafeta şi continuă întrecerea cu traseul de biciclete", explică Andrei Apostol.
Pe lângă această întrecere, elevii vor vizita Grădina Zoologică "Prof. Ioan Crişan", cea mai veche din vestul ţării, şi vor viziona unul dintre filmele ce rulează la Cinematograful "Dacia" din municipiu.
Proiectul "Eficienţa energetică - Premisa unui mediu mai bun în spaţiul transfrontalier România-Serbia" a fost finanţat în cadrul programului INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia.
Construcţia bazinului olimpic de înot din Reşiţa a început în anul 1979 şi s-a inaugurat oficial în anul 1981. Cu toate acestea, bazinul s-a dat în folosinţă de abia în anul 1984, deoarece pană atunci nu a îndeplinit condiţiile tehnice care erau necesare pentru a funcţiona la parametrii optimi. În acelaşi an a intrat şi în circuitul competiţional. De-a lungul anilor, acest spaţiu a fost un punct de reper pentru nataţia românească fiind una din 'punţile de lansare' a mai multor campioni din România.
În anii '90, din cauza situaţiei economice, s-a ajuns la degradarea şi, pană la urmă, la încetarea activităţii la bazin, din 1994. Cu sprijinul Ministerului Integrării Europene, Primăria Reşiţa a obţinut o finanţare prin programul PHARE CES, finanţat de Uniunea Europeană şi Guvernul României. Costurile s-au ridicat atunci la circa 1,15 milioane euro. Astfel, noul Complex de Sport şi Sănătate, realizat la standarde internaţionale, s-a dat în folosinţă în 2007 cu toate utilităţile: sala fitness, saună, sală de forţă. Ca urmare, tradiţia cu care era obişnuită Reşiţa continuă şi în prezent.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News