Data publicării:

Invazie de iepuri într-un oraș din Florida / video

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash
Un oraș din Florida, Statele Unite ale Americii, se confruntă cu o invazie de iepuri.

Zeci de iepuri sălbatici îi terorizează pe unii rezidenți dintr-un cartier din Florida, după ce animalele au fost eliberate de stăpâni și au ajuns să se înmulțească în oraș, conform The Guardian.

În suburbiile din Fort Lauderdale, există o nouă „specie invazivă” cu care se confruntă locuitorii. De asemenea, aceștia mai au de-a face cu pitoni birmanezi și iguane, precum și cu peștii-leu și melcii africani giganți.

Iepurii din insulele Jenada, o comunitate cu 81 de locuințe de la marginea orașului din sudul Floridei, sunt, de asemenea, distrugători. Se pare că aceștia rod cablurile.

Cei 60 până la 100 de iepuri sunt descendenți ai unui grup pe care un crescător l-a eliberat ilegal când s-a mutat în urmă cu doi ani.

O localnică din insulele Jenada, Alicia Griggs, conduce eforturile de a strânge bani pentru a captura, steriliza, vaccina, adăposti și apoi preda iepurii unor oameni dornici să-i îngrijească.

„Oamenii nu își dau seama că sunt animale de companie exotice și sunt dificile. Au un sistem digestiv complicat și trebuie să aibă o dietă specială”, a spus Griggs, agent imobiliar. „Nu poți să le arunci resturile de masă.”, a dăugat ea.

Comisia municipală a votat în aprilie să extermine iepurii, pentru suma de 8.000 de dolari, dar acest lucru încă nu s-a petrecut.

Votul a avut loc după ce unii rezidenți s-au plâns că iepurii sapă gropi, mestecă cablurile și își fac nevoile pe trotuare și alei.

Autoritățile s-au temut, de asemenea, că iepurii s-ar putea răspândi în comunitățile și orașele învecinate și ar putea deveni un pericol de trafic dacă ar ajunge pe străzile principale.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel