Intrarea în vigoare a noului contract-cadru privind asistenţa medicală, amânată cu două luni
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
doctor
doctor

Intrarea în vigoare a noului contract-cadru privind acordarea asistenţei medicale în sistemul sanitar a fost amânată cu două luni, până în 1 iunie, au declarat, miercuri, surse oficiale.

Noul contract-cadru pentru anii 2011-2012 trebuia să intre în vigoare la 1 aprilie. Medicii de familei au cerut, miercuri, autorităţilor, într-o conferinţă de presă, să amâne intrarea în vigoare a actului normativ cu o lună, timp în care să fie făcute acele modificări solicitate de ei, informează Mediafax.

Surse oficiale au declarat că autorităţile au căzut de acord ca noul contract-cadru să intre în vigoare peste două luni, respectiv din 1 iunie. Astfel, din 1 aprilie, când trebuia să intre în vigoare noul contract-cadru, vor fi întocmite acte adiţionale care vizează prelungirea cu încă două luni a actului normativ din 2010.

Peste 80 la sută din medicii de familie au anunţat că nu vor semna contractele-cadru la 1 aprilie, astfel că, după această dată, bolnavii nu vor putea primi reţete compensate, gratuite şi trimiteri către specialişti

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel