Data publicării:

Intervenție pe Transalpina: Strat de zăpadă și gheață, curățat în timp util de drumari

Autor: Tudor Polojan | Categorie: Stiri
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
În dimineața zilei de 30 septembrie 2024, drumarii au intervenit pe Transalpina, între Rânca și Obârșia Lotrului, pentru a curăța stratul de unu-doi centimetri de zăpadă și gheață format în timpul nopții. Utilajele de deszăpezire au acționat rapid cu lame și material antiderapant, iar drumul este acum curat și sigur pentru circulație. Traficul pe acest tronson este permis doar între orele 9:00 și 20:00.

Mai citește și: Regatul Unit închide ultima centrală pe cărbune: Începutul unei noi epoci energetice

Luni dimineață, drumarii au intervenit pe DN 67 C Transalpina, pe tronsonul dintre Rânca și Obârșia Lotrului, unde, din cauza temperaturilor scăzute din timpul nopții, carosabilul a fost acoperit de un strat de unu-doi centimetri de zăpadă și gheață.

Potrivit reprezentantului Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Craiova, Cristi Tudor, utilajele au acționat rapid, folosind lamele și material antiderapant pentru a curăța drumul și a asigura siguranța traficului.

„Din cauza temperaturilor foarte scăzute, precipitațiile căzute noaptea s-au transformat în ninsoare și lapoviță, depunând un strat de aproximativ unu-doi centimetri de zăpadă și gheață pe partea carosabilă. Am intervenit în timp util cu utilajele de deszăpezire și material antiderapant. Nu au fost probleme de trafic, deoarece în timpul nopții acest sector de drum este închis circulației. În prezent, drumul este curat și pregătit pentru circulație”, a explicat Cristi Tudor pentru Agerpres.

Accesul pe sectorul de drum dintre Rânca și Obârșia Lotrului, pe DN 67 C Transalpina, este permis doar între orele 9:00 și 20:00, asigurând siguranța participanților la trafic pe această porțiune montană.

Te-ar mai putea interesa și: Secretul unei alimentații sănătoase: Planta care nu trebuie să lipsească din mâncarea ta

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel