Pot întârzia pensiile din cauza zilelor libere din iunie? Președintele CNPP, explicație
Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Publicat pe: 27 mai 2023, 21:20
WhatsApp
Președintele Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), Daniel Baciu, a explicat situația plății pensiilor în luna iunie.

„Vreau să vă spun că avem o convenție încheiată cu compania națională Poșta Română unde avem niște termene foarte clare, atât privind plata sumelor necesare pentru achitarea pensiilor către poștă, cât și achitarea acestor pensii către beneficiarii noștri pensionari. După cum bine știți, începând chiar din prima zi a fiecărei luni, noi începem deja să achităm pensiile către pensionari.

1 și 2 iunie sunt zile libere, așa că este o situație excepțională. Am luat legătura cu directorul companiei naționale Poșta Română, Valentin Ștefan, și mi-a garantat că pe data de 2 iunie factorii poștali lucrează, astfel încât aceasta va fi prima zi de achitare a pensiilor. După aceea, 5 iunie este liber, așa că din 6 iunie începem în calendarul normal prevăzut de convenția pe care o avem încheiată de achitare a pensiilor”, a transmis președintele Casei de Pensii, Daniel Baciu, la Antena 3.

S-ar putea să întârzie pensiile?

„Nu, aceste zile se recuperează de către factorii poștali, astfel încât până la sfârșit intrăm în acel grafic normal de achitare a pensiilor care, v-am zis, este stipulat foarte clar în convenția pe care am încheiat-o cu Poșta Română.

Pentru încasarea pensiilor pe card, lucrurile sunt mult mai clare. Aceste pensii achitate la cont se fac foarte repede, pe cale electronică, iar aici nu avem absolut nicio întârziere. Într-o singură zi se achită pensiile tuturor beneficiarilor care au optat pentru această modalitate de plată, respectiv achitarea în cont bancar”, a conchis Baciu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?