Institutul Naţional de Sănătate Publică: Al treilea deces confirmat cu virusul gripal
Data publicării:
Autor: Alexandra Curtache
WhatsApp
Institutul Naţional de Sănătate Publică: Al treilea deces confirmat cu virusul gripal / Foto: Pixabay, de Gerd Altmann
Institutul Naţional de Sănătate Publică: Al treilea deces confirmat cu virusul gripal / Foto: Pixabay, de Gerd Altmann
Al treilea deces confirmat cu virusul gripal în sezonul 2021 - 2022 este anunțat, joi, de către Institutul Naţional de Sănătate Publică. Este vorba despre un bărbat din Mureș.

În săptămâna 25 aprilie - 1 mai, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute (gripă clinică, IACRS și pneumonii) a fost de 37.320, de 1.8 ori mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeași săptămâna a sezonului precedent (20.909) și cu 22.1% mai mare comparativ cu cel din săptămâna anterioară - 30.563.

Au fost raportate la nivel național 548 cazuri de gripă clinică comparativ cu 61 cazuri înregistrate în săptămâna 17 din an.

În săptămâna săptămâna 25 aprilie - 1 mai, (S 17) au fost raportate 2 cazuri de Infecții Respiratorii Acute Severe (SARI), cu 2 mai puține față de săptămâna precedentă și față de zero în aceeași perioada a sezonului precedent. 

Nu a fost raportat niciun deces nou confirmat cu virus gripal. 

Trei persoane au decedat în urma virusului gripal

Până în prezent au fost înregistrate 3 decese confirmate cu virus gripal:

- bărbat în vârstă de 58 de ani, din jud.Timiș, având condiții medicale preexistente, dar nevaccinat anti-gripal, confirmat cu virus gripal tip A, subtip H3

- femeie în vârstă de 78 de ani, din jud. Olt, fără condiții medicale preexistente cunoscute și nevaccinată anti-gripal, confirmată cu virus gripal tip A, subtip H3

- bărbat în vârstă de 77 de ani, din jud. Mureș, având condiții medicale preexistente, dar nevaccinat anti-gripal, confirmat cu virus gripal tip A, subtip H3.

Varianta Omicron este la fel de severă 

Varianta Omicron a virusului SARS-CoV2 este la fel de severă ca variantele anterioare, contrar ipotezelor anterioare, conform cărora ar fi mai contagioasă, dar mai puțin severă, a constatat un studiu de amploare realizat în Statele Unite.

„Am constatat că riscurile de spitalizare și mortalitate au fost aproape identice", au declarat patru oameni de știință citați de Reuters.

Aceștia au realizat studiul pe baza datelor de la 130.000 de pacienți COVID din ultimii doi ani, perioadă în care diferitele variante ale coronavirusului au dominat lumea.

Studiul, aflat în curs de evaluare la Nature Portfolio și postat pe Research Square, include date demografice, rata de vaccinare și indicele de comorbiditate Charlson, care prezice riscul de deces în decurs de un an de la spitalizare pentru pacienții cu anumite probleme de sănătate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel