Data publicării:

Inspirați de pe TikTok, adolescenții își falsifică testele Covid pentru a scăpa de școală

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Adolescenții britanici au descoperit o nouă metodă prin care pot scăpa de cursuri. Au nevoie doar de un test Covid rapid, de un pahar de suc de portocale și de „instrucțiuni” de pe TikTok.

Alegeri prezidentiale 2024

Un nou trend apărut pe TikTok, platforma preferată de milioane de adolescenți din întreaga lume, face furori după ce s-a descoperit că anumite alimente pot transforma un test de Covid într-unul pozitiv. În ultimele zile, video-uri în care tinerii aplică diverse lichide pe testele rapide pentru a le face să fie pozitive au acumulat milioane de vizualizări pe TikTok.

S-a pornit de la sucul de portocale, iar pe parcurs, cu cât utilizatorii ofereau sugestii, s-a descoperit că ar funcționa chiar și cu ketchup, kiwi, oțet sau dezinfectant. Fenomenul pare să fie legat de aciditatea pe care aceste băuturi și alimente o conțin. Astfel, cu cât un suc, de exemplu, este mai acidulat, cu atât mai sigur poți obține un test pozitiv de Covid-19.

Rezultatul a șocat pe toată lumea, în special pe unii elevi britanici care s-au folosit de noile informații pentru a scăpa de școală pentru două săptămâni, scrie i.news.co.uk. În total, clipurile încărcate sub hashtag-ul #fakecovidtest au fost vizualizate de peste 6,5 milioane de ori, scrie ştiridiaspora.ro.

Teste PCR false, vândute pe internet în România 

 

"'Rezultat Test PCR lb Romana si Engleza în format digital/pdf sau pe hartie.ELIBERAM digital /pdf sau pe hartie rezultatul testului negativ pentruromanii care călătoresc sau la locul de munca sunt obligaţi să prezinte un test molecular PCR cu rezultat negativ, care să fie făcut cu maxim 72 ore în format digital sau pe hârtie.' Așa suna anunțul unui bărbat, care s-a gândit să facă niște bani în plus prin vânzarea unor teste PCR privind detecția virusului SARS-COV2 cu rezultat negativ.

Își găsea cumpărătorii online și le trimitea pe mail documentul cu datele și rezultatul negativ. N-a avut prea mult timp să se bucure de rezultatele acțiunii sale pentru că a fost depistat și reținut de către polițiști pentru săvârșirea infracțiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

Cât despre cumpărători... și aceștia sunt chemați la audieri. Sfatul nostru e să nu încercați să fentați legea și să conștientizați necesitatea măsurilor de prevenire a răspândirii virusului", transmite Direcția Generală de Poliție a Municipiului București.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel