Inspecția Judiciară: Bercea Mondial a afectat independența justiției, prin afirmațiile despre Livia Stanciu și Laura Codruța Kovesi
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Inspecția Judiciară a întocmit un raport din concluziile căruia reiese că afirmaţiile lui Bercea Mondial, privind presupuse fapte de corupţie săvârşite de preşedintele ICCJ, Livia Stanciu, şi de şeful DNA, Codruţa Kovesi, au afectat independenţa justiţiei şi imparţialitatea sistemului judiciar.

Vezi și: ÎNREGISTRĂRI Mircea Băsescu: Reacția CSM după acuzațiile aduse Liviei Stanciu și Laurei Codruța Kovesi

Surse din cadrul Inspecţiei Judiciare a CSM au dezvăluit, marţi, citate de Mediafax, că raportul privind afirmaţiile lui Bercea Mondial la adresa Liviei Stanciu și a Laurei Kovesi a fost finalizat, acesta urmând să fie prezentat plenului CSM în şedinţa de miercuri.

Pe 20 iunie, Consiliul Superior al Magistraturii a cerut Inspecţiei Judiciare să efectueze verificări în vederea apărării independenţei justiţiei. Solicitarea a venit după ce Bercea Mondial a făcut declaraţii referitoare la presupuse fapte de corupţie care ar fi fost săvârşite de preşedintele Instanței Supreme și de procurorul-şef al DNA.

Citește și: Laura Codruța Kovesi reacționează la acuzațiile aduse de Bercea Mondial

Preşedintele CSM a sesizat atunci Inspecţia Judiciară să facă verificări privind "apărarea independenţei justiţiei, în raport cu declaraţiile ce pun în pericol statul de drept, vehiculate în mass-media în data de 19 iunie 2014", referitoare la Livia Stanciu şi Codruţa Kovesi.

Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, a spus, în 19 iunie, înainte de a fi audiat la DNA în dosarul în care fiul lui a reclamat presupuse fapte de trafic de influenţă ce ar fi fost comise de Mircea Băsescu, că aproape două milioane de euro ar fi ajuns la şefa DNA, Codruţa Kovesi, la preşedinta Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Livia Stanciu, dar şi la Vasile Blaga, despre care susţinea că ar fi implicat în acest caz.

Vezi și: Livia Stanciu reacționează după acuzele lui Bercea Mondial

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel