INSP: 88.4% din decesele Covid din săptămâna 22 - 28 noiembrie, la persoane nevaccinate
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
COVID-19 - raport INSP: 88.4% din decesele înregistrate în săptămâna 22 - 28 noiembrie au fost la persoane nevaccinate.

În săptămâna 22 - 28 noiembrie 2021, 70.5% din cazurile confirmate au fost înregistrate la persoane nevaccinate.

88.4% din decesele înregistrate au fost la persoane nevaccinate. De la începutul pandemiei până în prezent: 1 din 102 din totalul cazurilor a fost înregistrat la personal medical. 85.8% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani iar 54.8% din decese au fost la bărbați. 93.2% din persoanele decedate aveau cel puțin o comorbiditate asociată.

Trebuie să protejăm persoanele vulnerabile! Doar prin responsabilitate putem reveni la normalitate! Cea mai simplă și mai la îndemână metodă prin care putem să învingem virusul rămâne vaccinarea.

Prin vaccinare împotriva COVID-19:

- se reduce riscul de infectare;

- se reduce riscul de transmitere a virusului;

- se reduce considerabil riscul de spitalizare;

- se reduce considerabil riscul de deces, se transmite pe pagina de Facebook Ro Vaccinare.

Testarea elevilor în școli. Primele teste de salivă vor fi folosite joi

Teste de salivă vor fi folosite prima dată joi, odată cu revenirea copiilor la școală. Modul de utilizare a testelor a fost explicat și prin clipuri video.

Potrivit regulilor stabilite de autorități, testarea periodică cu teste rapide antigen efectuate din proba de salivă se va realiza în prima și în a patra zi lucrătoare a săptămânii, înaintea începerii orelor de curs.

Testarea se va efectua în sala de clasă sau în alte spatii, sub îndrumarea cadrului medical sau a persoanelor responsabile desemnate din cadrul unității de învățământ, dar și la domiciliu, sub îndrumarea părinților.

Modul în care se utilizează testele a fost explicat inclusiv prin intermediul unor clipuri video realizate de miniștrii Sănătății și Educației.

De asemenea, persoanele responsabile din cadrul unităților de învățământ au fost instruite privind colectarea testelor cu rezultat pozitiv, acestea fiind considerate deșeuri medicale cu potențial infecțios.

Testele pozitive descoperite în unitățile de învățământ vor fi aruncate în coșuri prevăzute cu capac, pedală și sac de gunoi. Ulterior, acestea vor fi eliminate pe un circuit separat.

În prima tranșă, România a comandat 6,5 milioane de teste. Următoarele transporturi vor ajunge în țară în prima parte a lunii decembrie. Testele au fost livrate dezasamblate și angajații școlilor trebuie să le asambleze pentru a fi folosite de elevi, transmite Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel