Înscrierile pentru Regiunea Sud-Est în Programul Casa Verde Fotovoltaice s-au încheiat
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pxhere.com
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pxhere.com
Astăzi, 09 iunie 2023, a demarat sesiunea de înscriere a persoanelor fizice în cadrul Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum și livrării surplusului în rețeaua națională – Casa Verde Fotovoltaice, pentru Regiunea Sud-Est - judeţele judeţele Brăila, Buzău, Constanţa, Galaţi, Vrancea şi Tulcea.

Bugetul de 212.400.000 de lei alocat acestei regiuni a fost rezervat integral în primele 6 minute prin înscrierea unui număr de 10.620 persoane fizice.

”Programul Casa Verde Fotovoltaice continuă, astfel, în perioada următoare, peste 650 milione lei vor fi accesați de persoanele fizice, conform calendarului, în regiunile Sud Muntenia, Sud Vest și Vest. Importanța acestui program național este confirmată de interesul major în accesarare fondurilor de viitorii prosumatori, ceea ce ne determină să avem încredere că vom îndeplini obiectivul stabilit, acela de a creştete capacităţile de producere a energiei electrice din surse regenerabile”, a declarat președintele AFM, Laurențiu-Adrian NECULAESCU. 

Înscrierile persoanelor fizice în cadrul programului, prin intermediul aplicației informatice, vor continua conform următorului calendar:

Pentru toate regiunile, în prima zi programată, înscrierea în aplicație începe la ora 10:00.

Pentru regiunile în care înscrierea se va realiza în 3 zile lucrătoare consecutive, înscrierea începe la ora 10:00 în prima zi și continuă până în cea de a treia zi, la ora 23:59.

Pentru regiunile în care cele 3 zile lucrătoare programate pentru înscrierea solicitanților sunt separate de zile nelucrătoare, orele de începere/încheiere a înscrierii sunt: În prima zi: 10:00 – 23:59, a doua zi: 0:00 – 23:59 și a treia zi: 0:00 – 23:59.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel