Îngrijirea părului iarna: de ce trebuie să porți, mereu, cu tine o minge de staniol?
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Îngrijirea părului iarna, de ce trebuie să porți, mereu, cu tine o minge de staniol. Sursa foto: freepik.com
Îngrijirea părului iarna, de ce trebuie să porți, mereu, cu tine o minge de staniol. Sursa foto: freepik.com
De îndată ce temperaturile se răcesc, părul nostru este afectat de electricitatea statică, iar această senzație este adesea foarte neplăcută. 

Acest fenomen apare atunci când pe părul uscat, fin sau deteriorat există prea mulți ioni pozitivi. Odată ce îți dai jos căciula, firele de păr și ridică imediat și este foarte greu să le coafezi corect.

Cu toate acestea, există câteva măsuri de precauție și chiar un truc foarte fiabil, care te vor ajuta să rezolvi problema pe termen scurt. 

Dezavantajul părului static este frecvent atunci când aerul este uscat. Dar și alți factori pot provoca acest fenomen, cum ar fi: folosirea periilor sau pieptenilor din plastic, purtarea căciulilor sau a îmbrăcămintei din materiale sintetice. Cu siguranță ai observat că anumite țesături conduc electricitatea și pot chiar declanșa o descărcare de electricitate la contactul cu părul.

Cum să-ți menții greutatea normală dacă ai peste 40 de ani: reguli importante pe care trebuie să le știi


Primul pas important pe care trebuie să-l faci este să-ți hidratezi scalpul. Părul uscat are nevoie neapărat de balsamuri sau măști care conțin umectanți cosmetici, adică substanțe foarte hidratante.

În special acid hialuronic, glicerină, aloe sau pantenol. De asemenea, imediat ce afară începe să se răcească, nu ezita să-ți ungi părul mai des cu aceste substanțe hidratante.

Un alt pas este să-ți înlocuiești peria de plastic. Trebuie să iei în considerare să schimbi pieptenii și periile din plastic pentru modele cu peri naturali sau din lemn. Într-adevăr, accesoriile din plastic conțin o încărcare electrică mai mare.

SFAT: nu insista prea mult în timp ce te pieptăni pentru a minimiza doza de încărcări electrostatice. Desigur, este important să-ți speli și peria regulat. Datorită acestui lucru, poți scăpa cu ușurință de aceste încărcături electrostatice, iar părul va rămâne sănătos și strălucitor.

Trucul chinezoaicelor pentru creșterea părului: trebuie să faci această mască o dată pe săptămână

Pasul al treilea: atenție la utilizarea excesivă a uscătorului de păr. Optează pentru aer rece la uscarea părului, deoarece aerul fierbinte îl deshidratează.

Pariază pe folia de aluminiu!

Acum să trecem la faimosul truc mic, care va reduce nivelul de electricitate statică. Desigur, această tehnică nu va elimina complet problema, deoarece nu durează mult, dar cel puțin îți va oferi un efect imediat atunci când ai cea mai mare nevoie.

Iată procedura: taie o foaie de folie de aluminiu, apoi freacă-o pe păr de sus în jos. Efectul este aproape „magic”, deoarece vei vedea rezultatul pe loc: părul nu se va mai ridica, va fi neted și drept. Aplicarea  foliei  pe păr este complet inofensivă. Acest material nu adaugă căldură, chimicale sau orice alt produs care ar putea deteriora sau murdări părul.

Pulverizează puțin fixativ pe pieptene!

Pentru a elimina electricitatea statică, un alt truc este sa pulverizezi puțin fixativ pe pieptene înainte de a te pieptăna. Cu moderație, însă, pentru că fixativul tinde să usuce părul.

Cu folia de aluminiu poți reduce și excesul de încărcare electrică din haine atunci când folosești uscătorul. Pentru  acest lucru, introdu  o minge de folie de aluminiu în tamburul uscătorului.

Reține că folia de aluminiu are o toleranță termică mare, este un conductor electric, impermeabil, maleabil și foarte flexibil. Proprietățile sale îl fac unul dintre cele mai utilizate materiale în diverse tratamente de înfrumusețare. În special, staniolul este utilizat pentru vopsirea părului și pentru a facilita îndepărtarea manichiurii permanente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel