Frunzele de varză și varza tocată se spală cu apă călduță. În acest fel sarmalele nu vor ieși prea acre sau prea sărate. Dacă varza este foarte sărată, se lasă câteva ore la desărat, în apă călduță, potrivit eva.ro.
În compoziția de sarmale se adaugă obligatoriu apă. Cantitatea de apă variază în funcție de cantitatea de orez și de cât de grasă sau slabă este carnea. Dacă este grasă carnea, se adaugă 150 ml de apă pentru 100 grame de orez, iar dacă este carne mai slabă se adaugă 200 ml de apă pentru 100 g de orez. Compoziția care nu are suficientă apă nu va permite fierberea orezului, care va rămâne tare chiar dacă sarmalele fierb mai mult timp.
Dacă îți place aroma de afumătură, poți toca împreună cu carnea 100 grame de ceafă de porc afumată. De asemenea, poți să pui printre sarmale bucăți de kaizer, ciolan afumat etc.
Pentru o culoare roșie întensă, adaugă în apa în care fierb sarmalele câteva lingurițe de boia dulce de ardei, în afară de suc de roșii sau bulion.
Pune o farfurie groasă deasupra sarmalelor dacă acestea încep să se ridice pe măsură ce fierb.
Cele mai bune sarmale ies atunci când sunt fierte la foc mic, timp de 3-4 ore, în vas de lut. Dacă nu ai vas de lut, când sarmalele sunt aproape fierte, bagă oala în cuptor și mai lasă-le timp de o oră.
Poți fierbe sarmalele și în oala cu presiune pentru că îți permite să alegi cu exactitate durata, nivelul de presiune. Sarmalele se vor fierbe în aproximativ 30 de minute, la presiune înaltă.
Vezi și: De ce să pui oțet în aluatul de cozonac. Trucul gospodinelor cu experiență. Rezultate fantastice
Sarmale ardelenești. Rețeta tradițională pentru Crăciun
Ingrediente
400 g carne tocată de porc
200 g carne tocată de vită
4 felii şunculiţă afumată
1 ceapă
1 lingura ulei
1 ceașcă orez
200 ml suc de roşii
sare
piper proaspăt măcinat
câteva boabe de piper
mărar proaspăt sau uscat
cimbru (opţional)
1 cană zeamă de varză
14-15 foi varză murată
ardei iute sau boia de ardei
Cum se prepară
Se amestecă toată carnea tocată, apoi se adaugă orezul şi ceapa călite în ulei, sucul de roşii, şunculiţa tăiată cubuleţe, sare şi piper. Pentru că varza murată este sărată, nu trebuie să se adauge prea multă sare. Varza murată se spală de câteva ori în apă rece şi se lasă la scurs. Se iau apoi câte două foi de varză şi se umplu cu compoziţia de carne, astfel încât să se obţină sarmale mari, care se servesc câte una la fiecare porţie, potrivit retete.unica.ro.
Se aşază într-un vas cu fundul mai gros, peste un strat de varză tocată. Se presară mărarul tocat, câteva rămurele de cimbru şi boabele de piper, apoi se toarnă zeamă de varză îndoită cu apă fierbinte cât să acopere sarmalele. Se pun la foc mijlociu, iar după primele clocote se reduce focul la minim şi se lasă să fiarbă aproximativ două ore. Se pot pune şi la cuptor o jumătate de oră. Se servesc fierbinţi cu ardei iute sau boia de ardei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Semafoarele care educă șoferii. Titi Aur: Spania are de foarte mult timp introdus acest sistem. E demonstrat 100% că sunt utile / video
- Adrian Negrescu: Va fi primul Paște fără miel pentru majoritatea românilor, în condițiile în care prețul cărnii a atins un nivel fără precedent în ultimii 30 de ani
- Când începe explorarea Cartofului de Aur, cel mai "scump" asteroid din spațiu, estimat la 10.000 de cvadrilioane de dolari. NASA a făcut anunțul
- Chirieac, după riposta Israelului asupra Iranului: S-ar putea să încheiem această pagină neagră din istoria Orientului Mijlociu
- Paradox cu judecătoarea care nu știa că Sebi a murit. Motivul pentru care a făcut „gogonate“ în sala de judecată / video
- Weekendul 19-21 aprilie, marcat de un eveniment nemaiîntâlnit din 1941 încoace. Daniela Simulescu: Nu ne plictisim deloc zilele ce urmează!
- Au început să apară supermarketuri low-cost. Locuitorii se declară încântați de prețurile mult mai mici ale produselor
- Ce nu s-a văzut la vizita lui Marcel Ciolacu la Marea Moschee din Abu Dhabi. Imagini din spatele camerelor - Foto / Video în articol
- 'Explozii puternice' în provincia Isfahan din centrul Iranului - Reuters / Video
- Polițist, la un pas să fie linșat în Târgu Jiu, după ce a vrut să oprească o autoutilitară. Val Vâlcu: Nu există așa ceva. În secunda 2 trebuia oprit - Foto
- Nod în papură cu Vâlcu și Bulai: Campania electorală, analiza momentului
- Copiii, sub presiuni imense din partea societății, rețelelor de socializare și părinților. Cum să nu găsească căi de evadare?
- Separi cățeii de mamă înainte de opt luni? Se pedepsește cu închisoarea: Pedeapsa trebuie să fie mai drastică