Ingredientul care face aluatul incredibil de moale și pufos Toate gospodinele trebuie să-l folosească
Autor: Nicoleta Baciu | Publicat pe: 01 noi 2022, 12:11
WhatsApp
Ingredientul care face aluatul incredibil de moale și pufos. Sursa - pixabay.com
Ingredientul care face aluatul incredibil de moale și pufos. Sursa - pixabay.com
Orice gospodină vrea ca produsele de patiserie, făcute în casă, să fie mereu pufoase și fragede.

Mulți bucătari experimentează cu raportul ingredientelor pentru aluat, cu temperatura cuptorului și cu durata de gătire a preparatului.

Cu toate acestea, bucătarii sfătuiesc gospodinele să nu-și asume riscuri, ci să folosească o metodă dovedită. Este vorba despre adăugarea unui ingredient secret în aluat, care va face produsele de patiserie luxuriante.

Ghimbir confiat. Cum să-l prepari acasă. Rețeta simplă

Merită să adăugați puțin amidon de cartofi, diluat cu apă, în aluat. Acest ingredient va face produs de patiserie mult mai pufos. Mai mult, efectul va dura câteva ore și chiar o zi după coacere.

Unele gospodine adaugă griș în aluatul pentru pâine și în cel pentru plăcinte Cu toate acestea, bucătarii experimentați subliniază că grișul nu este potrivit pentru produsele de patiserie.

Vezi și: 

Chiftele vegetale, fără făină, fără carne și fără ouă. Au doar 55 de calorii și sunt savuroase

Vreți să pregătiți o cină consistentă, hrănitoare și simplă? Chiftelele de legume sunt perfecte. Chiftele vegetale fără carne, fără ouă și fără făină au doar 55 de calorii.

Ingrediente (pentru aproximativ 8 chiftele):

350 grame de legume coapte,
90 grame de ricotta,
3 linguri fulgi de ovăz măcinați,
sare după gust

Pentru legumele coapte:

1 vânătă, 
1 dovlecel,
1 ardei,
1-2 linguri ulei de măsline,
busuioc,
sare după gust.

 

Modul de preparare 

 

Mai întâi, trebuie să tăiați cubulețe legumele: vânăta, dovlecelul și ardeiul. Se pun în cuptor, cu un strop de ulei de măsline, puțin busuioc și sare. Odată coapte, legumele se lasă să se răcească. 

Odată ce legumele s-au răcit, puneți-le într-un bol și adăugați 3 linguri de fulgi de ovăz și ricotta. Cu mâinile, amestecați până când toate ingredientele sunt bine amestecate. Asezonați-le cu sare. Pentru a face amestecul potrivit, trebuie să-l frământați câteva minute.

Pulpe de pui, cu sos din brânză feta: un preparat fantastic care nu va lăsă pe nimeni indiferent

După ce ați făcut acest lucru, pregătiți o tavă de copt, pe care trebuie să o acoperiți cu hârtie pergament.

Acum începeți sa formați chiftelele, până terminați complet aluatul. Așezați-le în tavă și coaceți chiftelele la 180 de grade, aproximativ 20-30 de minute. Verificați dacă suprafața chiftelelor este rumenă și opriți cuptorul.

Acum puteți aduce acest deliciu la masă. Este posibil să gătiți aceste chifteluțe și în sos, care le va face moi și chiar mai gustoase.

Cu ce poate fi înlocuită drojdia în aluat? Aceste produse sunt în bucătăria fiecărei gospodine

Pentru sos aveți nevoie de:

300 grame sos de roșii,

1 linguriță ulei de măsline,

frunze de busuioc,

sare.

Puneți toate ingredientele la fiert și adăugați apoi chiftelele. Poftă bună!

Vezi și:

 

Dulceață de dovleac. Un preparat neobișnuit, care face concurență gemurilor tradiționale

 

Dintr-o legumă de sezon, cum este dovleacul, puteți găti o serie infinită de delicatese, inclusiv supe, felul doi, dar și deserturi.

Puțini s-ar gândi să facă o dulceață delicioasă pentru a umple prăjiturile sau a da mai multă aromă brânzeturilor. Pregătirea unei gemuri și dulcețuri cu dovleac este ceva diferit, dar sunt la fel de gustoase ca și preparatele tradiționale.  

 

Ingrediente:

1 kg pulpă de dovleac;

700 grame de zahăr;

1 lămâie;

1 păstaie de vanilie.

 

Prepararea

Dovleacul se curăță de coajă. Pulpa se taie cubulețe, care se pun într-o oală, împreună cu zahărul, coaja de lămâie și păstaia de vanilie.

Lăsați la macerat 12 ore, apoi puneți oala pe foc și așteptați ca dovleacul să se topească, amestecând din când în când.

După ce s-a îngroșat, dulceața se pune în borcane curate, care se închid ermetic cu capacele.

Versiunea fără zahăr

Dacă sunteți la dietă, puteți încerca să pregătiți dulceață de dovleac fără zahăr. Procedura este aceeași ca la varianta cu zahăr. Ceea ce se schimbă sunt ingredientele.

Va trebui să eliminați zahărul și vanilia și să le înlocuiți cu 4 portocale. Zaharurile naturale ale citricelor vor face dulceața foarte bună și cu conținut mai mic de calorii.

Iaurt grecesc, făcut în casă dintr-un borcan de iaurt simplu. Urmați acești pași și bucurați-vă de rezultat

Dulceața de dovleac se folosește pentru a umple preparatele dulci. Aroma dulce a legumei se pretează foarte bine pentru a face o tarta neobișnuită sau biscuiți delicioși.

Puteți întinde și o lingură din dulceață pe o felie de pâine prăjită, pe care să savurați la micul dejun.

Dulceața de dovleac este ideală și pentru preparatele cu pui și  fripturi. Este excelentă și atunci când se întinde pe brânzeturi mature și condimentate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?