Ingrediente pe care să nu le pui în salată dacă ești la dietă
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Consumul de salată este recomandat datorită numeroaselor vitamine, minerale şi fibre conţinute. Atenție, însă, pentru că unele ingrediente transformă salata dintr-un preparat sănătos în unul cu multe calorii.

Crutoane

Aduc multe calorii în plus, dar şi câteva grame de grăsime nesănătoasă, pentru că de multe ori sunt prăjite, pentru a avea un gust mai bun.

Prăjeli

Fie că vorbim de pui, peşte sau creveţi. Chiar dacă, în mod normal, aceste ingrediente sunt sănătoase, atunci când le „scăldăm” în prealabil în ulei sau unt ori le tăvălim și printr-un strat generos de făină și pesmet, vor deveni bombe calorice. Alege să adaugi în salate doar variante de carne la grătar, la cuptor sau fiartă.

Dressinguri cremoase

Evită sosurile din comerţ, pline de calorii şi grăsimi. Un pliculeţ de acest gen conţine între 110 şi 150 de calorii, cam cât are toată salata.

Mezeluri, şuncă

Încearcă să le eviţi în salate. Surse excelente de proteine sunt carnea de curcan la grătar sau un ou fiert.

Nuci glazurate în miere

Chiar dacă dau un gust bun salatei, acestea trebuie evitate, pentru că aduc organismului o cantitate suplimentară de zahăr. Alege nucile naturale, neprăjite, dar nu exagera nici cu acestea, pentru că au multe calorii, notează csid.ro.

Nu te-ai gândit niciodată să pregătești așa conopida! Chef Joseph Hadad, rețete

Chef Joseph Hadad transformă conopida într-un preparat spectaculos. „Informații care vă vor transforma banala conopidă în mese delicioase pentru această perioadă, pentru că sunt atâtea feluri în care o puteți folosi. De exemplu, puteți face „orez” de conopidă. Buchețelele de conopidă se dau pe răzătoare sau se pun în robot pentru a se micșora până devin de dimensiunea boabelor de orez. În forma aceasta poate fi fiartă în aburi, trasă în tigaie cu puțin ulei de măsline sau coaptă la cuptor, pe hârtie pergament, stropită cu ulei de măsline, până devine aurie, fiind astfel o garnitură foarte bună care să înlocuiască orezul clasic”, a scris Joseph Hadad pe blogul său.

„Poate ați văzut deja prin meniurile restaurantelor „friptura” de conopidă, adică o felie generoasă dintr-o conopidă sau chiar o conopidă întreagă, asezonată și coaptă precum o friptură. Dacă alegeți feliile de „friptură”, atunci aveți grijă să aveți o conopidă mare și să tăiați fâșii cam pe 2,5 cm care să includă și cotorul, pentru că acest este cel care ține felia întreagă. Sau puteți merge pe varianta unei conopide mici, pe care să o coaceți întreagă. Leguma se sărează și unge cu ulei de măsline și ce alte condimente mai vreți. Mie îmi place cu ras-el-hanout. Apoi se dă la cuptor acoperită de folie de aluminiu pentru 10-15 minute (în cazul feliilor; mai mult pentru conopida întreagă), până se înmoaie, iar apoi se mai lasă încă 10 minute fără folie, pentru a se rumeni”, a explicat bucătarul. Continuarea, AICI!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel