Crutoane
Aduc multe calorii în plus, dar şi câteva grame de grăsime nesănătoasă, pentru că de multe ori sunt prăjite, pentru a avea un gust mai bun.
Prăjeli
Fie că vorbim de pui, peşte sau creveţi. Chiar dacă, în mod normal, aceste ingrediente sunt sănătoase, atunci când le „scăldăm” în prealabil în ulei sau unt ori le tăvălim și printr-un strat generos de făină și pesmet, vor deveni bombe calorice. Alege să adaugi în salate doar variante de carne la grătar, la cuptor sau fiartă.
Dressinguri cremoase
Evită sosurile din comerţ, pline de calorii şi grăsimi. Un pliculeţ de acest gen conţine între 110 şi 150 de calorii, cam cât are toată salata.
Mezeluri, şuncă
Încearcă să le eviţi în salate. Surse excelente de proteine sunt carnea de curcan la grătar sau un ou fiert.
Nuci glazurate în miere
Chiar dacă dau un gust bun salatei, acestea trebuie evitate, pentru că aduc organismului o cantitate suplimentară de zahăr. Alege nucile naturale, neprăjite, dar nu exagera nici cu acestea, pentru că au multe calorii, notează csid.ro.
Nu te-ai gândit niciodată să pregătești așa conopida! Chef Joseph Hadad, rețete
Chef Joseph Hadad transformă conopida într-un preparat spectaculos. „Informații care vă vor transforma banala conopidă în mese delicioase pentru această perioadă, pentru că sunt atâtea feluri în care o puteți folosi. De exemplu, puteți face „orez” de conopidă. Buchețelele de conopidă se dau pe răzătoare sau se pun în robot pentru a se micșora până devin de dimensiunea boabelor de orez. În forma aceasta poate fi fiartă în aburi, trasă în tigaie cu puțin ulei de măsline sau coaptă la cuptor, pe hârtie pergament, stropită cu ulei de măsline, până devine aurie, fiind astfel o garnitură foarte bună care să înlocuiască orezul clasic”, a scris Joseph Hadad pe blogul său.
„Poate ați văzut deja prin meniurile restaurantelor „friptura” de conopidă, adică o felie generoasă dintr-o conopidă sau chiar o conopidă întreagă, asezonată și coaptă precum o friptură. Dacă alegeți feliile de „friptură”, atunci aveți grijă să aveți o conopidă mare și să tăiați fâșii cam pe 2,5 cm care să includă și cotorul, pentru că acest este cel care ține felia întreagă. Sau puteți merge pe varianta unei conopide mici, pe care să o coaceți întreagă. Leguma se sărează și unge cu ulei de măsline și ce alte condimente mai vreți. Mie îmi place cu ras-el-hanout. Apoi se dă la cuptor acoperită de folie de aluminiu pentru 10-15 minute (în cazul feliilor; mai mult pentru conopida întreagă), până se înmoaie, iar apoi se mai lasă încă 10 minute fără folie, pentru a se rumeni”, a explicat bucătarul. Continuarea, AICI!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- O nouă escrocherie face ravagii în Franța. Ce este metoda "cetățeanul român"
- Horoscop 25 aprilie: Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care nu trebuie să mai amâne o discuție delicată! Nu vei scăpa
- Salariu minim mai mare decât cel minim pe economie și șase salarii compensatorii pentru toți angajații din bănci. Acordul parafat miercuri cu sindicatele
- Mircea Badea, propunere tare pentru șoferii de mașini electrice: Ori protejezi natura, ori ce faci?!
- Satul în care vin turiști din Austria, Germania, Belgia și de peste Ocean. Tanti Emilia dezvăluie secretele ciorbei de miel: ”Este regele ciorbei”
- Acoperiș pe toate blocurile. Sociologul Bulai vine cu o idee inedită, ca la țară, dar cu ”super rentabilitate”: Micul Paris pe bune!
- Ucraina a refuzat ca o stradă din Odesa să se numească Mihai Eminescu. Ce variante au fost acceptate
- Mugur Ciuvică a spus cine ar fi cel mai bun președinte pentru România: E la ani lumină față de orice contracandidat / video
- Marte în Berbec, din 30 aprilie. Ce aduce în viețile noastre. Patru zodii sunt primele afectate
- Iohannis zice că "economia României nu șchioapătă". Coșea: Bineînțeles că nu, pentru că se târâie ca un melc. Ce îi trebuie pentru a deveni "tigru"