Îngrășământ din pâine neagră pentru castraveți. Vecinii te vor invidia pentru recolta bogată!
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Îngrășământ din pâine neagră pentru castraveți. Vecinii te vor invidia pentru recolta bogată. Sursa foto: freepik.com
Îngrășământ din pâine neagră pentru castraveți. Vecinii te vor invidia pentru recolta bogată. Sursa foto: freepik.com
Pentru a obține rapid o recoltă bogată de castraveți, nu este necesar să cumperi îngrășăminte chimice scumpe.

Este suficient să pregătești un îngrășământ din produsele pe care le ai chiar în bucătărie. Află din acest articol cum să obții o recoltă bogată de castraveți suculenți și crocanți în câteva zile.

Pregătește un îngrășământ pentru castraveți din pâine. Pentru a face acest lucru, umple, pe jumătate, o găleată obișnuită cu felii de pâine neagră. Apoi, adaugă apă cât să acopere pâinea. Pune deasupra o presă și plasează găleata într-un loc cald pentru aproximativ 7-10 zile.

Cel mai bun îngrășământ pentru ceapă: toți vecinii te vor invidia pentru recolta uriașă

După această perioadă, diluează amestecul obținut cu 12 litri de apă. Adaugă și 10 grame de îngrășământ universal.

Important: îngrășământul din pâine este acid, de aceea trebuie folosit doar pe solurile alcaline. Dacă solul din grădină este acid, adaugă cretă sau făină de dolomit.

 

Vezi și: Cum să crești castraveți în apă clocotită? O modalitate rapidă pentru germinarea semințelor

 

Este destul de ușor să crești o recoltă generoasă de castraveți crocanți și gustoși, mai ales dacă cunoști caracteristicile soiului ales și germinația corectă a semințelor.

De asemenea, este importantă și vecinătatea plantelor lângă care sunt semănați, deoarece castraveții nu pot crește lângă ierburi aromatice, usturoi și roșii.

Grădinarii cu experiență folosesc un truc  cu apă clocotită. Află despre metoda rapidă de germinare a semințelor în acest articol.

Plantează câteva plante în grădină și vei uita de țânțari pentru totdeauna

Experții recomandă să pui semințele în apă clocotită timp de 3 ore înainte de a le planta în sol. Pentru un efect mai mare, după apa fierbinte, semințele se înmoaie într-o soluție de permanganat de potasiu timp de aproximativ 30 de minute.

Acest lucru va crește semnificativ randamentul, iar toate răsadurile vor apărea rapid și în același timp. Este important de reținut că semințele, înmuiate în apă fierbinte, trebuie puse într-o pungă de material textil și răcite la frigider timp de 2-3 zile.

Un mod neobișnuit de a planta dovlecei și castraveți: vei avea o recoltă bogată toată vara

Umple cu pământ mai multe vase separate. Încălzește apa clocotită și udă solul înainte de plantare. Apoi pune semințele și acoperă-le cu pământ.

Acoperă vasele cu o folie și pune-le într-un loc cald și uscat. De îndată ce vezi că semințele au încolțit, folia trebuie îndepărtată. Grădinarii spun că răsadurile vor apărea deja în a patra zi după plantare.

Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel