Înghețată de casă cu afine: o rețetă ușoară, pe care o poate face și un copil
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Înghețată de casă cu afine - o rețetă ușoară, pe care o poate face și un copil. Sursa - Pexels
Înghețată de casă cu afine - o rețetă ușoară, pe care o poate face și un copil. Sursa - Pexels
Înghețata de casă cu afine este o alternativă excelentă la cea de la supermarket. În plus, înghețata de afine poate fi preparată acasă cu sau fără aparat de înghețată, folosind ingrediente de origine exclusiv vegetală. 

Adesea, în absența unui aparat de înghețată, se folosesc fructele congelate pentru a crește cremozitatea înghețatei. O altă sugestie este să includeți o banană congelată în rețetă. Banana este un fruct bogat in pectina, agentul de îngroșare naturală. Un alt truc pentru a obține o înghețată bună de casă este să folosești forme de gheață, care permit congelarea apei, a laptelui și a piureurilor de fructe. 


Clătite din mere și dovlecei. Un desert sănătos și delicios

Este posibil să aveți nevoie și de un vas din oțel inoxidabil, păstrat în prealabil la congelator sau la frigider, pentru a fi folosit ca recipient în care veți pregăti înghețată de casă, folosind blenderul de mână. Acest truc vă va permite să procesați ingredientele congelate menținând în același timp temperatura cât mai scăzută posibil.

O ultimă soluție de înlocuire a aparatului de înghețată este să folosiți suc de fructe, pe care îl veți amesteca cu smântână sau iaurt de soia. Veți obține un produs care va poate fi păstrat la congelator.

Rulouri umplute cu șuncă și brânză: un aperitiv rustic rapid și delicios

Să vedem cum se prepară înghețata de casă de afine. Câteva ingrediente sunt suficiente și, în puțin 30 de minute, veți servi o delicioasă înghețată de casă de afine.

 

Ingrediente pentru 4 persoane:

Afine proaspete - 500 grame,

lapte de soia - 300 ml,

zahăr integral din trestie - 50 grame,

malț de orez - 5 de grame,

o lămâie.

 

Cum se prepară înghețata de casă

 

Metoda 1 - spălați cu grijă afinele și puneți-le într-un bol cu ​​zahărul, malțul de orez și sucul de lămâie. Se amestecă și se transferă totul în mixer. Amestecați până obțineți un piure de afine omogen.

Adăugați laptele în piureul de afine, amestecând cu o lingură.  Piureul de fructe trebuie să se odihnească, câteva ore, la congelator înainte de a fi servit.


Biscuiți delicioși, fără coacere. Ai nevoie de trei ingrediente și micul dejun e gata 

Metoda 2 - aveți nevoie de 450 grame de afine, o lămâie netratată, 60 grame de zahăr integral din trestie, 40grame d e malț de orez, 100 ml de apă.

Apa și zahărul se pun la fiert. Spălați afinele și puneți-le într-un bol împreună cu sucul și coaja de lămâie rasă. Mixați până obțineți un amestec omogen. Adăugați, apoi,  în piureul de afine, apa cu  zahăr și malțul de orez și amestecați.

Turnați totul într-o formă de silicon pe care o veți pune la congelator pentru de o oră și jumătate. Apoi, mixați amestecul cu un blender și puneți-l din nou  la congelator pentru încă o oră și jumătate. Repetați procedura a doua oară și lăsați-l la congelator alte două ore înainte de servire.

Salată de cartofi fierți cu ton: un preparat de vară, perfect pentru cei care nu au timp să stea în bucătărie

Metoda 3 - Pentru a face o versiune rapidă: afinele spălate trebuie congelate împreună cu două banane tăiate bucățele. Amestecați fructele congelate cu puțin lapte de soia și puțin zahăr brun sau sirop de agave până obțineți o consistență cremoasă. înghețata se servește imediat. Poftă bună!


Salată ușoară cu mere: o combinație delicioasă de texturi și arome

 

Salata ușoară cu mere este o opțiune minunată de a savura o mâncare răcoritoare, cu o combinație delicioasă de texturi și arome.

În același timp, este o opțiune fantastică pentru cei care vor să mănânce mai sănătos și optează pentru produse proaspete în alimentația lor. Vă spunem cum să  pregătiți cu ușurință acasă această salată cu mere.

În salata cu mere puteți folosi un număr mare de ingrediente variate și delicioase. Mărul, desigur, va juca un rol fundamental. Acest fruct oferă multă aromă și textură și se combină de minune cu frunzele de salată verde, spanac și cu multe alte ingrediente.

Prăjitură bestială cu cafea: fără făină, lapte și unt. O felie are doar 170 de calorii

Am vrut să adăugăm în salată câteva nuci și fructe deshidratate pentru ca aceasta să aibă mai multă aromă, mai multe ingrediente și substanțe nutritive. 

 

Pentru a pregăti salata ușoară cu mere vom avea nevoie de următoarele ingrediente:

500 grame de frunze proaspete de spanac,

100 grame brânză proaspătă sau feta (după gust),

3 mere,

50 grame de afine deshidratate,

50 grame de nuci zdobite,

3 linguri de ulei de măsline,

oțet de vin sau suc de lămâie - după gust,

sare și piper - după gust.

 

Prepararea salatei ușoare cu mere pas cu pas

 

Se spală frunzele de spanac, se șterg de apă, se rup bucăți și se pun într-un bol.  Se taie brânza feta peste spanac în bucăți mici. Adăugați afinele și nucile mărunțite (alegeți întotdeauna nucile  care nu sunt prăjite).

Ricotta, făcută în casă din trei ingrediente: bună, cremoasă și autentică

Mărul se spală și se taie felii subțiri. Este opțiunea dumneavoastră dacă îl curățați de coajă sau nu. Mărul trebuie adăugat în salată și stropit cu zeamă de lămâie.

Ultimul lucru care ne mai rămâne de făcut este să asezonăm salata cu sare, piper și ulei de măsline.

După aceasta, nu mai rămâne decât să o serviți și să vă bucurați de combinația de arome a acestei salate ușoare cu mere. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel