Data actualizării:
Data publicării:

În ziua de 1 Mai, românii nu încing grătarele, cât șoselele. Coloane și pe A2 și pe DN 1. Trafic deviat/ S-au luat permise

Autor: Irina Constantin | Categorie: Stiri
WhatsApp
foto ilustrativ Agerpres
foto ilustrativ Agerpres
Este 1 Mai și dacă te-ai fi gândit că românii încing grătarele, află că de fapt ei stau în coloană pe principalele drumuri, în drum spre casă. 

UPDATE: Poliţiştii Biroului de Poliţie A2 Bucureşti - Constanţa au acţionat pentru creşterea siguranţei în trafic şi au aplicat 8 sancţiuni contravenţionale, conform OUG nr. 195/2002R privind circulaţia pe drumurile publice, a informat luni IGPR, cofnorm Agerpres. 

Dintre acestea, două au fost pentru circulaţie pe banda de urgenţă, două pentru alcool, una pentru mers înapoi, una pentru oprire pe banda de urgenţă şi două pentru alte abateri.

De asemenea, poliţiştii rutieri au reţinut 8 permise de conducere, dintre care două pentru alcool, două pentru circulaţie de banda de urgenţă, 3 pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi unul pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Totodată, au fost constatate şi 4 infracţiuni, dintre care 3 de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi una de conducerea unui vehicul fără permis de conducere. 

---- 

Centrul INFOTRAFIC al Poliţiei Române informează că, în judeţul Braşov, începând cu ora 14:45, pentru a asigura fluența traficului, a fost luată măsura devierii (nivel de recomandare) circulaţiei de pe DN1, dinspre Braşov către Valea Prahovei, pe DN1A Săcele – Cheia – Ploieşti.

Cu aceeaşi oră se aplică şi devierea (nivel de recomandare)  de pe DN73A Râșnov – Predeal pe DN73, fie către Braşov şi apoi spre Cheia pe DN1A, fie către Piteşti pe DN73 şi apoi spre Bucureşti pe autostrada A1.

Anterior, centrul a informat despre accidentul grav de pe DN 6 Orșova - Caransebeș, loc. Topleț,  km. 371+100,   județul Caraș-Severi. Au fost implicate două  autoturisme, un autocar și o autoutilitară. Traficul rutier a fost blocat. Autocarul era plin cu români care plecau la muncă în Spania. Șoferul autoturismului care a făcut manevra ce a dus la producerea accidentului, un bărbat de 66 de ani, a murit. Soția sa este în stare gravă. 

Încă de la orele prânzului, valorile de trafic au fost în creștere pe DN1 Ploiești – Brașov. Între staţiunile Azuga şi Buşteni (judeţul Prahova), pe sensul de mers către Bucureşti, se circulă în coloană. Conducătorii auto sunt sfătuiţi să manifeste înţelegere şi disciplină în trafic, să circule cu atenţie sporită şi să respecte indicaţiile poliţiştilor rutieri prezenţi la faţa locului pentru fluidizarea circulaţiei.

De asemenea, este aglomerat pe Autostrada A2 București – Constanța, în zona km 144-148, unde circulația se desfășoară în ambele sensuri, pe calea nr. 1, s-a reluat traficului rutier  pe sensul de mers către Constanța. 

Pentru evitarea timpilor de așteptare în coloane, puteți opta pentru rute alternative la autostrada A2, respectiv:

DN 2A Constanța – Hârșova – Slobozia - Urziceni – DN 2 – București; A2 – Fetești sau Drajna - DN 3A – Lehliu-Gară - DN 3 – Fundulea – București; DN 3 Constanța – Murfatlar – Adamclisi – Ostrov (traversare cu bacul) – Călărași – DN 21 Călărași – Drajna - A2 Drajna – București (sau din municipiul Călărași - DN 3 – Lehliu-Gară – Fundulea – București). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel