Data actualizării:
Data publicării:

Informația pe care nu o știai despre ”produsele foarte agresive”. Pe moment, totul pare în regulă, ce urmează, însă, în câteva ore

Autor: Rodica Mitu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels

Spumele de curățare pot face minuni cu tenul nostru, potrivit specialistului Ioana Marinescu.

„Recomand spumele de curățare, în funcție de tipul de ten. Pot face minuni cu tenul nostru!”, a spus specialistul Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, specialist în formularea și evaluarea produsului dermatocosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie.

„Spumele trebuie să fie blânde, să curețe foarte bine pielea. Nu are sens să agresăm pielea și să folosim produse prea puternice, chiar dacă tenul nostru este foarte gras. Dacă folosim produse foarte agresive, deși pe moment senzația va fi a unui ten curat, peste câteva ore, tenul va începe să secrete foarte mult sebum, mai mult decât în mod normal, pentru că va încerca să echilibreze lipsa pe care i-am făcut-o prin curățarea cu un produs agresiv”, a explicat specialistul.

„Produsele cremă de curățare recomand să fie folosite seara. Fie masată pielea foarte blând, dar constant, două, trei minute, de la gât în sus. Vor fi eliminate toate impuritățile de pe piele”, a spus Ioana Marinescu.

Citește și...

Reguli de aur pentru o demachiere corectă, astfel încât să ai grijă de pielea ta și să fii mereu frumoasă

Nu ar trebui să treci peste demachiere, oricât de obosită ai fi și chiar dacă nu ai purtat machiaj pe timpul zilei. „Demachierea înseamnă gestul de curăţare a pielii, fie că s-au folosit produse de machiaj sau nu. Teoretic, se presupune că măcar stratul de protecție solară ar trebui să existe și să-l înlăturăm. Și dacă acesta nu există, tenul trebuie curățat constant”, a spus Ioana Marinescu.

„Nu aş recomanda spălarea cu săpunuri agresive. Nu aş recomanda nici produsele pe bază de alcool. Curăţarea tenului trebuie făcută cu produse blânde, delicate şi dedicate tipului nostru de ten. Dimineața, apa micelară pe care o folosim și pe care ar trebui să o avem pe noptieră măcar, dacă nu altfel, trebuie să respecte PH-ul, echilibrul şi microbiomul pielii. De asemenea, pentru curăţare, aş recomanda produsele pe bază de ulei. Ele fac ca primul pas din procesul de curățare să fie foarte eficient. În momentul în care masăm pielea cu un produs pe bază de ulei, el va îngloba foarte bine toate celulele moarte şi impurităţile şi, în momentul în care voi finaliza cu un produs pe bază de apă, tenul va fi foarte curat”, a spus Ioana Marinescu.

Cum ne demachiem corect și ce beneficii poate avea tenul nostru atunci când îl curățăm corespunzător, aflați din emisiunea cu Ioana Marinescu, care a fost transmisă simultan pe canalele de YouTube și paginile de Facebook Spectacola, DC News și DC Medical, dar și DC News TV.

Youtube video image

 

 

Citește și...

Care este cea mai bună metodă să îți usuci părul. Începe de acum și îți vei mulțumi peste ani 

 

Să ai grijă de părul tău poate fi o adevărată provocare. Specialistul Ioana Marinescu are câteva recomandări care îți vin în ajutor.

„Într-o lume ideală, ar fi minunat să nu uscăm părul cu uscătorul sau cu jeturi termice. Foarte multe persoane au sensibilitate dacă stau cu părul umed. Da, într-o lume ideală, am putea să-l lăsăm să se usuce natural. Putem măcar să dăm temperatura de la uscător să fie mai mică”, a spus Ioana Marinescu.

Tot la DCNews și Spectacola, Ioana Marinescu a spus de câte ori pe săptămână e recomandat să ne spălăm pe cap. „Deși sunt păreri pro și contra dacă să spălăm părul zilnic sau nu, cred că este important să-i lăsăm, totuși, timp să secrete și sebumul lui natural. Spălându-l zilnic, o să-l uscăm extrem de tare. Și, atunci, îl lăsăm puțin neprotejat. Dar un șampon la două, trei zile cred că este binevenit, în funcție de tipul de păr”, a spus Ioana Marinescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel