Informația momentului despre Pfizer ar putea ajuta la convingerea mai multor persoane să se vaccineze
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Pfizer-BioNTech a început studiile clinice pentru un vaccin împotriva variantei Omicron  / Foto Pexels
Pfizer-BioNTech a început studiile clinice pentru un vaccin împotriva variantei Omicron / Foto Pexels
Administraţia pentru Alimente şi Medicamente a SUA ar putea acorda luni aprobare completă vaccinului anti-COVID produs de Pfizer-BioNTech, scrie The New York Times. Mişcarea ar face din acesta primul vaccin Covid care va trece de la autorizarea de utilizare de urgenţă la aprobarea completă a FDA.

Aprobarea completă ar putea ajuta la convingerea mai multor persoane să se vaccineze.

Consilierul medical principal al Casei Albe, dr. Anthony Fauci, a declarat pentru Associated Press că speră că vaccinurile vor începe să primească aprobarea completă „în luna august”, adăugând că aprobarea completă va conduce la o intesificare a vaccinării în multe companii şi instituţii.

Pfizer şi BioNTech au început procesul de solicitare a autorizaţiei complete pentru vaccinul cu două doze în luna mai, după ce au primit autorizaţia de utilizare de urgenţă de la FDA în decembrie. 

Companiile au anunţat pe 16 august că au început procesul de aprobare pentru a treia doză pentru persoanele complet vaccinate după transmiterea datelor studiilor clinice către FDA.

Un proces similar de autorizare este în desfăşurare şi în UE.

Coronavirus, bilanț România. 591 de cazuri noi și 15 decese în ultimele 24 de ore

Până sâmbătă, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.090.408 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.051.800 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 591 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 49 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până sâmbătă, 34.403 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 20.08.2021 (10:00) – 21.08.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 15 decese (8 bărbați și 7 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitale din județele Alba, Bacău, Călărași, Dolj, Galați, Iași, Mureș, Neamț, Prahova, Satu Mare, Suceava, Vrancea șu Municipiul București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 ani, 1 la categoria de vârstă 50-59 ani, 4 la categoria de vârstă 60-69 ani, 5 la categoria de vârstă 70-79 ani și 4 la categoria peste 80 de ani.

14 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar 1 pacient decedat nu a prezentat comorbidități.

Nu sunt raportate decese anterioare intervalului de referință.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 1.216. Dintre acestea, 182 sunt internate la ATI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel