Îndepărtează ușor petele de sos și de cafea de pe fețele de masă și prosoape: iată o metodă ideală
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Îndepărtează ușor petele de sos și de cafea de pe fețele de masă și prosoape, iată o metodă ideală. Sursa - pixabay.com
Îndepărtează ușor petele de sos și de cafea de pe fețele de masă și prosoape, iată o metodă ideală. Sursa - pixabay.com
Într-o casă, gospodinele au întotdeauna ceva de făcut. Curățarea podelelor, lustruirea oglinzilor, spălarea rufelor, gătitul și multe alte sarcini le țin mereu ocupate. 

Una dintre cele mai dificile sarcini ale gospodinelor este îndepărtarea petelor încăpățânate de pe țesături. Există pete care, odată impregnate în țesături, sunt foarte greu de îndepărtat.

Printre ele mai expuse țesături de a fi pătate se numără fețele de masă și șervețele. Fiind folosite zilnic, acestea poartă, adesea, ”amintirile” meselor trecute.

Prosoapele și halatul de baie vor fi mereu moi și pufoase. Respectați aceste reguli și renunțați la balsam

Din fericire, există metode foarte simple pentru a elimina și cele mai rezistente pete. De exemplu, aveți nevoie doar de un mic truc pentru a îndepărta petele de vin de pe fețe de masă.

Alte pete frecvente sunt cele de sos și de cafea. Ambele alimente sunt prezente mereu pe mesele noastre. Din acest motiv, se poate întâmpla să vărsați din neatenție niște cafea pe față de masă sau să o stropiți cu puțin sos.

Astăzi veți descoperi cum să eliminăm aceste pete odată pentru totdeauna, cu produse naturale pe care le aveți deja acasă.

Petele de rugină de pe o cadă veche vor dispărea fără urmă în 5 minute: ai nevoie de două ingrediente

Petele de sos par greu de îndepărtat din cauza uleiului pe care îl conține. În realitate va trebui să folosiți o pastă, făcută din sare grunjoasă și bicarbonat de sodiu, în părți egale.

După ce amestecați bine ingredientele, aplicați pasta pe pete și lăsați să acționeze. După ce timpul a expirat puteți pune fața de masă sau prosoapele în mașina de spălat. 

Petele de cafea sunt deranjante. Dacă fețele de masă și prosoapele din bumbac sunt murdare de cafea trebuie să le puneți la înmuiat într-un lighean cu apă fierbinte, în care ați pus 5  picături de peroxid de hidrogen. Lăsați-le în apă cel puți o oră, după care veți observa că petele au dispărut.

Nouă plante de interior care pot fi oferite atât femeilor, cât bărbaților. Atrag fericirea și norocul

Această metodă este potrivită pentru fețele de masă și prosoapele albe. De asemenea, puteți folosi și săpun de Marsilia. Doar umeziți batonul de săpun și frecați petele. Lăsați produsul să acționeze cel puțin 20 de minute, după care veți vedea că țesătura este albă și fără pete.

Iată metoda ideală pentru a îndepărta petele de sos și cafea în câțiva pași simpli cu ingrediente naturale.

Vezi și:

 

Cum să scapi definitiv de mucegaiul din apartament: un truc eficient, folosit de multe gospodine

 

Mucegaiul deranjează pe toată lumea. Se pare că această problemă apare nu doar în baie, ci și în alte camere din casă. 

Mucegaiul se poate extinde rapid, dacă nu se intervine. În loc să așteptați ca mucegaiul să se extindă, ar trebui să luați măsuri drastice.

Pentru acest lucru, va trebui să pregătiți un produs special, care va elimina mucegaiul de pe pereții apartamentului dvs.

Amestecați într-un recipient un pahar de acid boric, 2 pahare de peroxid de hidrogen, 2 pahare de oțet alb și 4 pahare de apă. Curățați zonele afectate de mucegai cu o cârpă uscată, apoi aplicați soluția preparată.  

Elimină pentru totdeauna moliile din casă și bucătărie: urmează acești pași și uită de insectele enervante

Dacă urmele de mucegai sunt mici, puteți încerca să le faceți față cu o soluție concentrată de săpun de rufe și apă.

O altă opțiune este să folosiți ulei de arbore de ceai. Pentru asta va trebui să diluați 2 linguri de ulei în 2 pahare de apă. Turnați soluția rezultată într-o sticlă cu pulverizator și aplicați-o pe suprafețele afectate.

 

Vezi și:

 

Gospodinele istețe pun cretă în dulap: trucul care rezolvă o problemă enervantă

 

În dulapul unor gospodine se văd bucăți de cretă. Unii invitați ar putea fi surprinși. Dar nu vă grăbiți să trageți concluzii și să le considerați ciudate pe aceste gospodine. De fapt, creta ajută perfect, dacă în dulap, în sezonul rece, apare umezeala, însoțită de un miros neplăcut. 

Dar nu toată lumea știe despre despre eficiența acestui truc, care ne ajută să facem față unor astfel de situații neplăcute.

Datorită compoziției și structurii sale, creta absoarbe perfect excesul de umiditate. Este destul de ușor de așezat într-un dulap sau în noptiere.

Puteți lăsa câteva bucăți și în dulapul unde sunt depozitați pantofii. În acest caz, trebuie să rețineți că bucățile de cretă nu pot combate mucegaiul care a apărut deja. Dar în ceea ce privește prevenirea, creta este utilă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel