Îndepărtează grăsimea și murdăria veche de pe hotă în 10 minute: filtrul va străluci și va fi ca nou
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Îndepărtează grăsimea și murdăria veche de pe hotă în 10 minute, filtrul va străluci și va fi ca nou. Sursa foto: freepik.com
Îndepărtează grăsimea și murdăria veche de pe hotă în 10 minute, filtrul va străluci și va fi ca nou. Sursa foto: freepik.com
Hota necesită o îngrijire specială, deoarece grăsimea și murdăria, care se acumulează pe ea, pot pătrunde în alimente. 

Dacă hota nu este curățată regulat, atunci foarte repede va fi acoperită cu un strat gros de grăsime și murdărie, iar filtrul va înceta să funcționeze eficient.

Pentru a curăța rapid și eficient filtrul, poți folosi metoda populară. Pentru curățarea filtrului hotei, vei avea nevoie de o cratiță mare, sare și apă.

Cum se încălzesc corect alimentele în cuptorul cu microunde, astfel încât să fie suculente

Cratița se umple cu apă, se adaugă 500 de grame de sare și se pune pe foc. Când apa se încălzește, trebuie să scoți filtrul de pe hotă și să-l fierbi în apa cu sare aproximativ zece minute. Dacă grăsimea veche nu dispare, poți repeta procedura și crește timpul de expunere.

Pune o frunză de dafin sub limbă și vei scăpa de o problemă deranjantă


Practic, pentru curățarea hotei se folosesc agenți de dizolvare a grăsimilor. Săpunul de rufe este eficient pentru eliminarea grăsimii și a mizeriei. Într-un litru de apă fierbinte se dizolvă un sfert de săpun, dat prin răzătoarea grosieră. Înmoaie un burete în această apă cu săpun și curăță suprafața hotei.

Suc de lămâie. O altă tehnică care îți permite să îndepărtezi eficient petele și depunerile de grăsime de pe hotă este sucul de lămâie. Șterge suprafața hotei cu o jumătate de lămâie și lasă  să acționeze 5-10 minute. Apoi șterge hota cu o cârpă umedă. Dacă este necesar, repetă procedura de mai multe ori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel