Închisoare dacă refuzi vaccinul Covid-19. Președintele unei țări a decis
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Președintele din Filipine îi amenință cu închisoarea pe cei care refuză vaccinul de COVID-19  /  Sursă foto: Pixbay
Președintele din Filipine îi amenință cu închisoarea pe cei care refuză vaccinul de COVID-19 / Sursă foto: Pixbay
Președintele unei țări a spus că cei care refuză să se vaccineze de Covid-19 vor fi băgați la închisoare.

Președintele filipinez Rodrigo Duterte a amenințat cu închisoarea persoanele care refuză să fie vaccinate împotriva coronavirusului, în timp ce țara sa se luptă cu unul dintre cele mai grave focare din Asia, cu peste 1,3 milioane de cazuri și 23.000 de decese.

„Alegeți! Fie vă vaccinați, fie vă bag la închisoare”, a spus Duterte într-un mesaj televizat, luni, în urma rapoartelor privind prezența scăzută a oamenilor în mai multe centre de vaccinare din țară. Totuși, intențiile președintelui sunt în contradicție cu cele ale oficialilor din domeniul sănătății, care au spus că, deși oamenii sunt îndemnați să se vaccineze, acesta este un act voluntar.

"Nu mă înțelegeți greșit, există o criză în această țară", a spus Duterte. „Sunt doar exasperat de filipinezii care nu țin seama de recomandările Guvernului”, a mai precizat acesta.

Începând cu 20 iunie, autoritățile filipineze au vaccinat complet 2,1 milioane de oameni, făcând progrese lente către ținta guvernului de a imuniza până la 70 de milioane de oameni din cei 110 milioane. De asemenea, președintele s-a poziționat ferm față de redeschiderea școlilor, precizează CNN.

India vaccinează cu 8 milioane de doze într-o zi

India a lansat o nouă campanie de vaccinare, în cadrul căreia a administrat  8 milioane de doze în prima zi a programului. Și noua legislație permite guvernului federal să achiziționeze vaccin de la producători și să îl distribuie statelor. India este unul dintre cei mai mari producători de vaccin din lume, dar campania sa de vaccinare s-a desfășurat mai greu decât se așteptau autoritățile, scrie BBC. 

Campania de vaccinare a reușit să imunizeze doar 5% din populația vizată, iar stocurile de vaccin sunt incomplete în multe state. Pentru a accelera campania, primul ministru Narendra Modi a anunțat că după ziua de 21 iunie, oricine dorește se va putea vaccina gratuit. 

În prima zi a noii campanii, premierul Modi a lăudat performanțele acesteia. 

Legislația a fost modificată, cea precedentă prevăzând faptul că jumătate din vaccinul produs în India era destinat guvernului federal, iar altă jumătate ajungea la administrațiile statelor și spitale private (citește mai mult AICI). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel