Urmărește emisiunea live
Încep lucrările de reabilitare și extindere la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sursa foto: dbonline.ro
Sursa foto: dbonline.ro
Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, a emis ordinul de începere a lucrărilor pentru reabilitarea, modernizarea și extinderea Unităţii de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște.

"În primul rând, datorită acestor lucrări vom crea o secție de primiri urgențe cu spații generoase. Însă, ceea ce este mai important și vine atât în ajutorul medicilor, cât și al pacienților, este faptul că urgențele vitale vor fi separate de urgențele nonvitale”, a precizat șeful administrației județene.

Valoarea totală a proiectului este de peste 8 milioane de lei. Din această sumă, peste 5 milioane de lei vor merge către finanțarea lucrărilor de construire, iar pentru dotarea Unităţii de Primiri Urgențe sunt alocați aproximativ 1.600.000 de lei, scrie dbonline.ro.

UPU va fi echipată cu: 10 monitoare de funcții vitale; 4 defibrilatoare; 4 electrocardiografe; 1 aparat de radiologie digitală; 1 sistem de perfuzie sub presiune; 2 truse instrumentar chirurgical; 2 aspiratoare secreții; 2 injectomate cu infuzomate; 1 ventilator portabil; 1 stație centrală de monitorizare; 1 ecograf staționar; 1 monitor triaj cu manșete de diferite mărimi (pentru urgențele pediatrice); mobilier pentru spațiile de așteptare; tărgi transport pacienți.

Luna viitoare, se va afla și câștigătorul pentru “Extinderea și dotarea Ambulatoriului de specialitate din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște”. Licitația este în derulare, iar valoarea este de aproximativ 17.000.000 de lei. Procedura de achiziție publică și pentru lucrările de extindere a secției de Cardiologie este în plină desfășurare. Cardiologia va fi dotată și cu un aparat angiograf. Suma acestui proiectul se ridică la aproape 9 milioane de lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel