Data actualizării:
Data publicării:

Încep înscrierile pentru Regiunea Sud-Vest în Programul Casa Verde Fotovoltaice

Autor: Liana Ganea | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO cu rol ilustrativ: Freepik @senivpetro
FOTO cu rol ilustrativ: Freepik @senivpetro

Bugetul de 199.200.000 lei alocat acestei regiuni a fost rezervat integral prin înscrierea unui număr de 6.640 de persoane fizice.

Astăzi, 7 octombrie 2024, ora 10:00, a demarat sesiunea de înscriere a persoanelor fizice în cadrul Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum și livrării surplusului în rețeaua națională – Casa Verde Fotovoltaice, pentru Regiunea Sud-Vest - judeţele Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt şi Vâlcea.

Finanțare de până la 30.000 de lei 

”Până astăzi, inclusiv, s-au înscris peste 58.000 de persoane fizice care vor avea oportunitatea de a beneficia de o finanțare substanțială de până la 30.000 de lei pentru finanțarea instalaţiilor de stocare a energiei electrice produse din surse regenerabile, ce vor fi instalate împreună cu panourile fotovoltaice. Astfel, suntem tot mai aproape de a ne atinge scopul, acela de a asigura resursele necesare pentru a sprijini implementarea sistemelor de panouri fotovoltaice în aproximativ 67.000 de gospodării care își vor reduce costul facturii la energie electrică și care vor utiliza energie verde.”, a declarat președintele AFM, Laurențiu-Adrian Neculaescu, potrivit unui comunicat oficial.

Înscrierile persoanelor fizice și a unităților de cult în cadrul programului, prin intermediul aplicației informatice, se realizează conform următorului calendar:

Perioada de înscriere în cadrul Programului începe la ora 10:00 și se termină la ora 23:59, pentru fiecare regiune, în limita bugetului alocat.

Finanţarea se acordă în cuantum de maximum 30.000 lei pentru achiziţionarea şi montarea unui sistem de panouri fotovoltaice şi a unei instalaţii de stocare a energiei electrice produse din surse regenerabile, cu condiţia suportării unei contribuţii proprii a beneficiarului de 3.000 lei.

Proiectul este implementat prin intermediul unei finanțări nerambursabile acordate prin Regio – Programul Operațional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 3 ”Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon”, Prioritatea de Investiții 3.1 Sprijinirea eficienţei energetice, a gestionării inteligente a energiei şi a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, şi în sectorul locuinţelor”, Operațiunea A – Clădiri Rezidențiale, se arată pe site-ul AFM.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel