Data actualizării:
Data publicării:

Incendiu Matei Balș. Adrian Marinescu: Suntem toți TRIȘTI! RISCUL există în orice spital care tratează COVID-19. Cum EXPLICĂ medicul

Autor: Giorgiana Croitoru | Categorie: Sanatate
WhatsApp

Medicul Adrian Marinescu a vorbit despre tragedia de la Spitalul "Matei Balș"

Adrian Marinescu, medic infecționist la "Matei Balș" a fost întrebat cum a regăsit Spitalul "Matei Balș" în urma incendiului de vineri dimineața.

"Realizați că acum, pentru noi toți, e un moment greu. În momentul de față un mare pavilion din spital, cam o treime din locurile de internare, nu e funcțional. Va fi o perioadă grea, mai ales dacă numărul de infectări va crește. E o perioadă de echilibru acum.

Din păcate, strict în momentul de față nu mai avem locuri pentru pacienții COVID-19, dar la noi activitatea e continuă și vom face externări inclusiv pe weekend, în așa fel încât să avem posibilitatea să primim și pacienți noi", a declarat Adrian Marinescu, în direct la Digi24.

"Toți suntem triști". Există teama că s-ar putea repeta tragedia?

Întrebat care e starea de spirit a cadrelor medicale de la Balș, medicul a completat că: "Suntem toți triști. Din păcate e o situație pe care nu putem să o întoarcem nici cum și atunci trebuie să ne gândim la câteva lucruri. În primul rând la ce avem de făcut de acum înainte și eu cred că indiferent câte măsuri ne-am lua, niciodată nu e suficient și nu e vorba doar de Matei Balș. Din păcate e o situație grea".

Întrebat dacă îi este teamă că s-ar putea repeta acest incident, având în vedere că Spitalul Matei Balș are clădiri vechi, medicul a spus că: "Întrebarea aceasta legată de teamă am auzit-o încă de la începutul pandemiei. Eu cred, personal, că un medic în momentul în care-și alege profesia, nu ar trebui să se gândească la teamă. Poate să fie îngrijorat de o anumită situație, dar nu cred că există teamă, pentru că în general, meseria de medic nu e deloc ușoară și presupune diferite evenimente (...)

Acest risc există cam în orice spital care tratează COVID-19, tocmai pentru că dacă sunt mulți pacienți grav, vor fi multe surse de oxigen. Indiferent câte măsuri ți-ai lua, oricât de mult ai face, mă refer și la autorizări, nu ești niciodată 100% sigur. Având în vedere situația dată, nu este o situație normală, nu e ca înainte de pandemie ca atunci când niciun pacient nu avea nevoie de oxigen. În momentul de față, la noi, toți au nevoie de oxigen!".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel