Update/ Incendiu la UPU Bagdasar-Arseni. Mai multe autospeciale intervin
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Foto de BestGraphics_Com de la Pixabay
Foto de BestGraphics_Com de la Pixabay
Mai multe autospeciale ale pompierilor intervin la spitalul Bagdasar-Arseni. 

UPDATE: Incendiul izbucnit, marţi dimineaţa, la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Bagdasar-Arseni, a fost lichidat, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov (ISUBIF).

Nu au fost persoane rănite. Pacienţii care se aflau în noua clădire UPU a spitalului, la acoperişul căreia a izbucnit incendiul, au fost evacuaţi.

"În jurul orei 7 am fost anunţaţi cu privire la un incendiu produs la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Bagdasar-Arseni. Primele forţe ajunse la caz au constatat că se degajă fum de la nivelul acoperişului. A fost realizat un dispozitiv pentru stingerea incendiului şi pentru evacuarea persoanelor din interior", arată ISUBIF, conform Agerpres. 

UPDATE: "În această dimineaţă, puțin după ora 7, la clădirea nouă a UPU din cadrul Spitalului Clinic de Urgență Bagdasar Arseni, a izbucnit un incendiu la acoperiș. 

Toți cei 8 pacienți care se aflau în clădire au fost evacuați imediat in siguranţă și se acționează pentru localizarea și lichidarea incendiului.

Menționăm că nu sunt persoane rănite. Ministerul Sănătății este in legătură cu conducerea unității sanitare pentru acordarea imediata de masuri de sprijin în caz de necesitate", a transmis Ministerul Sănătăţii printr-un comunicat. 

UPDATE:  Un incendiu a izbucnit, marţi dimineaţa, la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Bagdasar-Arseni.

"În jurul orei 7 am fost anunţaţi cu privire la un incendiu produs la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Bagdasar-Arseni. Primele forţe ajunse la caz au constatat că se degajă fum de la nivelul acoperişului. A fost realizat un dispozitiv pentru stingerea incendiului şi pentru evacuarea persoanelor din interior", informează ISUBIF, conform Agerpres.

În acest moment nu se observă flacără sau fum. Nu sunt persoane rănite, arată sursa citată.

S-a acţionat cu opt autospeciale de stingere cu apă şi spumă, şapte echipaje SMURD, trei descarcerări şi trei autoscări. 

- ştirea iniţială 

Un apel 112 i-a alertat pe pompieri. Conform apelantului, din noua Unitate de Primiri Urgenţe a spitalului ar fi ieşit fum. Opt autospeciale s-au deplasat imediat la faţa locului, transmite Romania TV. Conform sursei citate, fumul ar fi fost observat la acoperişul secţiei. 

Revenim cu detalii. 

Săptămâna trecută,un incendiu a izbucnit în curtea unui spital din Neamţ. Focul se manifesta în interiorul unui container unde era desfășurat un șantier. Conform informațiilor, nu sunt victime.

Spitalul „Bagdasar-Arseni” București, dotat cu aparatură medicală nouă

La solicitarea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat în ședința de pe 5 mai 2021 Hotărârea de Guvern pentru aprobarea Notei de fundamentare privind necesitatea și oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului de investiții „Dotarea Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală și a Blocului Operator din cadrul Spitalului Clinic de Urgență ”Bagdasar-Arseni București””, se arată într-un comunicat de presă. 

Documentul prevede aprobarea sumei de 65.241.000 de lei pentru dotarea Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală și a sălilor de operații ale Blocului Operator din cadrul Spitalului Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni”.

De unde vin banii

Fondurile sunt asigurate de Ministerul Sănătății, de la bugetul de stat și vor fi utilizate pentru achiziționarea echipamentelor necesare modernizării blocului operator neurochirurgie, pentru dotarea cu echipament performant a laboratorului de explorări multifuncționale și pentru achiziția unui sistem integrat de radiologie şi imagistică.   

Anual, în această unitate medicală se realizează aproximativ 8.000 de intervenții chirurgicale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel