Incendiu la cel mai mare producător de vaccinuri din lume. Producția de AstraZeneca nu a fost afectată, dar cinci oameni și-au pierdut viața
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 21 ian, 18:01
Incendiu la cel mai mare producător de vaccinuri din lume. Producția de AstraZeneca nu a fost afectată, dar cinci oameni și-au pierdut viața
Incendiul care a avut loc la o fabrică construită pentru Serum Institute of India (SII), cel mai mare producător de vaccinuri din lume, nu a afectat producția de vaccin AstraZeneca, dar a ucis cinci persoane.

Astăzi, un incendiu violent a izbucnit la o fabrică construită pentru Serum Institute of India (SII), cel mai mare producător de vaccinuri din lume (vezi AICI). În urmă cu o zi, OMS a anunțat că intenționează să aprobe vaccinul AstraZeneca, dar și alte vaccinuri făcute de Republica Populară Chineză. Potrivit unui document obținut de Reuters,OMS „accelerează” aprobările de urgență, potrivit unui document intern Covax văzut de Reuters. De asemenea, vaccinul COVID-19 dezvoltat de AstraZeneca și fabricat de Serum Institute of India (SII) ar putea fi autorizat de OMS în ianuarie sau februarie, se arată în document (mai multe detalii AICI).

Incendiul nu a afectat producția de AstraZeneca

SII a acordat licența pentru vaccinul de Universitatea Oxford și AstraZeneca și, de asemenea, plănuia să înceapă stocarea a până la 50 de milioane de doze pe lună a unui vaccin candidat dezvoltat de Novavax Inc, din aprilie. Multe țări cu venituri mici și medii, din Bangladesh până în Brazilia, depind de SII care livrează vaccinul AstraZeneca.

"Am aflat că, din păcate, au existat pierderi de vieți omenești la incident", a declarat Adar Poonawalla, director executiv al SII, pe Twitter. „Suntem profund întristați și oferim cele mai profunde condoleanțe membrilor familiei celor decedați”. Poonawalla, a cărui familie deține SII, a fost citat de către radiodifuzorul CNBC-TV18 că incendiul ar însemna întârzieri în lansarea de noi produse și pierderi de venituri de peste 137 milioane dolari. Echipamentele în valoare de milioane de dolari au fost deteriorate, a spus el.

În același timp, primarul din Pune, Murlidhar Mohol, a declarat că patru persoane au fost evacuate, dar alte cinci au murit. Guvernul statului Maharashtra a declarat că incendiul ar fi putut fi cauzat de o defecțiune electrică în timpul lucrărilor de construcție, informează Reuters.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro