Incendii şi accidente grave în noaptea de Revelion. La Iaşi, o persoană a murit
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pexels
Sursa: Pexels
Noaptea de Revelion nu a fost lipsită de evenimente tragice. 

O persoană a murit, iar alte două, printre care un copil, au fost transportate în stare gravă la spital, după ce au fost loviţi în noaptea de Revelion de o maşină.

Potrivit ISU Iaşi, în urma accidentului produs în localitatea Cotnari două dintre victime au suferit fracturi, iar cea de-a treia a fost găsită inconştientă.

"În urma evenimentului rutier au rezultat trei victime, pietoni loviţi de un autoturism. Două sunt conştiente, cu fracturi şi una este inconştientă. La locul intervenţiei s-au deplasat o autospecială de intervenţie, un echipaj de prim ajutor calificat şi două ambulanţe tip B şi C de la SAJ Iaşi", a declarat Georgică Onofreiasa, purtătorul de cuvânt al ISU Iaşi.

Coordonatorul SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu, a declarat că a treia victimă, o persoană în vârstă de 42 ani, a suferit un traumatism cranio cerebral sever şi un stop cardio respirator. Medicul de pe ambulanţa sosită din oraşul Târgu Frumos a declarat ulterior decesul.

Potrivit Dianei Cimpoeşu, una dintre victime, un bărbat de 39 ani, a fost diagnosticat de medicii de la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi cu traumatism cranio cerebral, traumatism cranio facial, fractură de membre superioare.

A treia victimă, un copil 14 ani, a suferit un traumatism cranio cerebral, fractură de gambă stângă, fiind dirijat la UPU de la Spitalul pentru Copii, scrie Agerpres. 

Incendii în noaptea de Revelion 

Un incendiu a izbucnit, în noaptea de Anul Nou, la o casă din localitatea Comarna, focul manifestându-se pe o suprafaţă de 100 de metri pătraţi.

Purtătorul de cuvânt al ISU Iaşi, Georgică Onofreiasa a declarat că pentru stingerea incendiului au acţionat voluntari de la SVSU al comunei Comarna, iar din cadrul forţelor profesioniste două autospeciale de intervenţie şi stingere cu apă şi spumă şi un echipaj de prim ajutor.

La sosirea echipajelor de intervenţie profesioniste la faţa locului, incendiul se manifesta generalizat la casă de locuit cu suprafaţa desfăşurată de aproximativ 100 de metri pătraţi.

"Două persoane erau autoevacuate din locuinţa incendiată, conştiente, care au fost asistate medical de echipajul de prim ajutor de la SMURD. O persoană cu dizabilităţi, de 57 de ani, conştientă, cu arsură veche de două zile la mâna stângă, a fost preluată de către echipajul SMURD şi transportată la spital", a declarat Georgică Onofreiasa, purtătorul de cuvânt al ISU Iaşi.

Potrivit pompierilor, focul ar fi fost pus intenţionat. 

O femeie imobilizată la pat a ajuns la UPU SMURD, duminică dimineaţa, în urma unui incendiu care a mistuit o casă de pe strada Valea Rece din municipiul Târgu Mureş.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Horea" al judeţului Mureş, casa de aproximativ 120 mp a ars generalizat, pericolul de extindere la vecinătăţi fiind foarte mare.

"În momentul izbucnirii incendiului, în locuinţă era o persoană de sex feminin imobilizată care a fost evacuată înainte de sosirea echipajelor, victima este preluată de echipajul medical", a precizat ISU Mureş.

La incendiul de pe strada Valea Rece au intervenit pompierii militari din cadrul Detaşamentului de Pompieri Târgu Mureş, urmând să fie stabilită cauza izbucnirii focului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel