Data actualizării:
Data publicării:

PNL acuză: Inaugurări electorale fără autorizații ISU la Sectorul 1 condus de Clotilde Armand

Autor: Andrei Itu | Categorie: Politica
WhatsApp
Inquam Photos / Raul Stef
Inquam Photos / Raul Stef
PNL Sector 1 spune că disperarea electorală a lui Clotilde Armand pune grav în pericol viețile oamenilor.

"Disperarea electorală a lui Clotilde Armand pune grav în pericol viețile oamenilor din Sectorul 1. Primărița cu bulină roșie care n-a reușit să finalizeze niciun proiect în timpul mandatului de patru ani se grăbește să inaugureze pe bandă rulantă ”investiții” care nu au autorizare de funcționare, punând în pericol viețile a sute de copii din sector.

Astfel, sâmbătă, 1 iunie, a inaugurat bazinele de înot de la Școala Gimnazială nr. 178 (strada Dridu nr. 2) și la Școala Gimnazială "Sfântul Nicolae" nr. 175 (Strada Lainici nr. 4-8), ambele fără autorizație ISU. Mai mult, bazinele sunt finalizate din iulie 2022 de Compania Națională de Investiții și predate primăriei conform procesului verbal nr. 38174 din 18.07.2022. Primăria n-a reușit în 3 ani de zile să obțină autorizațiile de funcționare.

Cu toate acestea, cu 7 zile înainte de alegerile din 9 iunie, în disperare electorală, doamna Armand a decis inaugurarea celor două bazine chiar și fără autorizații. De altfel, reprezentanți ai Secției 5 a Poliției Române au fost prezenți sâmbătă la Școala 178 și a consemnat în procesul verbal cu majuscule " NU ARE AUTORIZAȚIE ISU", lucru constatat în prezența poliției de către reprezentanții ISU veniți la fața locului. Mai mult, directoarea Școlii 178 a sesizat Ministerul Educației și Inspectoratul Școlar al Municipiului București cu privire la lipsa autorizațiilor și la deschiderea abuzivă pe care Primăria intenționa să o facă în curtea școlii.

Ambele bazine au fost deschise doar sâmbătă și duminică, iar luni au rămas din nou pustii.

Tot sâmbătă, primărița cu bulină roșie a inaugurat și o pistă de pumptrack în cartierul Pajura. Și aceasta fără autorizații. Zeci de copii au folosit în weekend pista care nu îndeplinea reglementările legale pentru funcționare, în timp ce doamna primar se lăuda pe Facebook cu inaugurările electorale care puneau în pericol viețile din sector.

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a constatat luni dimineață faptul că pumptrack-ul din Pajura funcționa fără autorizații și a izolat zona cu o bandă de protecție și afișe care anunțau oprirea temporară a serviciilor publice acolo (vezi foto).

Sursa foto: Cartierul Verde. Pajura în imagini

Cu toate acestea, banda a fost ruptă ulterior, iar copiii au accesat din nou pista, spre disperarea părinților care comentau pe rețelele de socializare că e nevoie să asigure paza cu schimbul acolo, întrucât copiii sunt în pericol.

Pe grupurile de Facebook (vezi foto) circulă și informația neconfirmată că un copil și-a rupt mâna pe pistă duminică seară, fiind preluat de o ambulanță și dus la spital.

Presată de sondajele care o dau deja pe locul doi, după candidatul alianței PNL-PSD, George Tuță, primărița cu bulină roșie nu s-a oprit aici și, pe 3 iunie, a demarat lucrările pentru bazinul de înot de la Liceul Tehnic Media. Aici nu au fost aprobați indicatorii tehnico-economici şi nici nu a fost prinsă investiția în bugetul local. Mai mult, conducerea liceului şi asociația de părinți au solicitat construirea unui teren de sport şi nu a unui bazin de înot, ba chiar directorul adjunct al liceului a mers și în şedința de Consiliu Local din data de 29 ianuarie 2024 pentru a susține faptul că nimeni nu dorește acolo construcția acestui bazin.", transmite PNL Sector 1.

„Respingem vehement orice acțiune electorală care pune în pericol viețile cetățenilor din Sectorul 1! Dacă doamna Armand nu a fost în stare să facă nimic în 4 ani de zile, e strigător la cer să vină acum și să deschidă electoral investiții pe care le-a blocat ani în șir, proiecte care funcționează ilegal”, a declarat Ramona Porumb, vice-primar al Sectorului 1 și lider al consilierilor PNL din consiliul local.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel