Data actualizării:
Data publicării:

Înaltul general ucrainean Valerii Zaluzhnyi "refuză cererea de demisie", pe fondul zvonurilor privind o ruptură de Volodimir Zelenski

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
Generalul suprem al Ucrainei ar fi refuzat cererea lui Volodimir Zelenski de a demisiona, pe fondul unei dispute aparent de lungă durată între cei doi.

Președintele ucrainean a încercat să obțină mutarea lui Valerii Zaluzhnyi într-un nou rol, potrivit presei.

Cu toate acestea, comandantul-șef al forțelor armate ucrainene a refuzat.

Biroul lui Volodimir Zelenski a negat informațiile potrivit cărora șeful militar a demisionat sau a fost demis - dar zvonurile că ar putea fi înlăturat sau mutat în zilele următoare au persistat.

Financial Times a relatat că președintele ucrainean se pregătește într-adevăr să facă o schimbare, în ceea ce ar fi cea mai importantă reorganizare a comandamentului militar de la invazia Rusiei de acum aproape doi ani.

Această schimbare vine ca urmare a rezultatelor mai slabe decât se așteptau ale contraofensivei ucrainene de anul trecut

Această schimbare vine ca urmare a rezultatelor mai slabe decât se așteptau ale contraofensivei ucrainene de anul trecut, a zvonurilor privind o viitoare ofensivă de primăvară a Rusiei și a problemelor legate de obținerea de ajutor din partea aliaților Kievului din Europa și America.

Kremlinul a declarat că monitorizează situația din jurul lui Zaluzhnyi. Purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov a declarat: "Există încă multe întrebări. Dar un lucru rămâne evident - regimul de la Kiev are o mulțime de probleme, lucrurile nu merg bine acolo".

Cei doi au fost în dezacord spre sfârșitul anului trecut, când Zaluzhnyi a declarat că războiul se îndreaptă spre o nouă etapă de lupte statice și de uzură și, făcând comparații cu Primul Război Mondial, a spus că a fost atins un nivel de tehnologie care "ne plasează într-un impas".

Președintele Volodimir Zelenski a negat impasul, spunând: "Astăzi timpul a trecut și oamenii sunt obosiți. Dar acesta nu este un impas".

Ulterior, Zaluzhnyi a comentat și el că războiul nu se află într-un impas, conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel