Înalta Curte de Casație și Justiție a stabilit completurile de cinci judecători pentru 2022
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Protest al procurorilor din Brașov faţă de preconizatele modificări ale statutului magistraţilor / Fotografie creată de EKATERINA BOLOVTSOVA, de la Pexels
Protest al procurorilor din Brașov faţă de preconizatele modificări ale statutului magistraţilor / Fotografie creată de EKATERINA BOLOVTSOVA, de la Pexels
Înalta Curte de Casație și Justiție a stabilit luni, 3 ianuarie, prin tragere la sorți, completurile de cinci judecători pentru noul an. 

Luni, 3 ianuarie, Înalta Curte de Casație și Justiție a stabilit componența completurilor de cinci judecători pentru anul 2022. Anunțul a fost făcut printr-un comunicat postat pe site-ul ÎCCJ.

"Prin Hotărârea nr.175/15.12.2021 a Colegiului de Conducere al Înaltei Curți de Casație și Justiție s-a stabilit funcționarea în cadrul instanței supreme, în cursul anului 2022, a două completuri de cinci judecători în materie penală și a două completuri de cinci judecători în alte materii decât cea penală. Totodată, în ceea ce privește completurile de cinci judecători organizate în alte materii decât cea penală, s-a stabilit numărul judecătorilor din cadrul fiecărei secții care vor intra în compunerea acestora.", arată Biroul de Informare și Relații Publice al ÎCCJ.

Astăzi, la sediul Înaltei Curți de Casație și Justiție, "s-a procedat la tragerea la sorți a componenței completurilor de cinci judecători, precum și a listelor de permanentă aferente, rezultatele tragerii la sorți fiind aprobate prin Hotărârea nr. 1/03.01.2022 a Colegiului de Conducere", se mai precizează în comunicat. 

CITEȘTE ȘI: Cazul judecătorului Dănileț. Comisia Europeană, mesaj pentru România: Urmărim cu o serioasă îngrijorare măsurile disciplinare

Componența completurilor de cinci judecători pentru anul 2022

Completul civil 1

Adrian Remus Ghiculescu

Maria Hrudei

Eugenia Pușcașiu

Simona Lala Cristescu

Marian Budă

Completul 2 civil

Corina Alina Corbu

Adriana Elena Gherasim

Denisa Bâldean

Cosmin Mihăianu

Ileana Izabela Dolache Bogdan

Completul penal 1

Ilie Iulian Dragomir

Lucia Tatiana Rog

Andrei Claudiu Rus

Oana Burnel

Anca Mădălina Alexandrescu

Completul penal 2

Lavinia Valeria Lefterache

Elena Barbu

Alin Sorin Nicolescu

Săndel Macavei

Simona Daniela Encean

VEZI ȘI: La finalul anului 2021, ÎCCJ a anunțat lansarea noului motor de căutare a jurisprudenţei, pe platforma adiacentă site-ului său oficial

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a anunţat, la finele anului 2021, că a lansat noul motor de căutare a jurisprudenţei, pe platforma adiacentă site-ului său oficial, care permite căutarea hotărârilor în funcţie de cuvinte cheie prestabilite şi/sau în funcţie de materia de drept.

"În continuarea implementării Planului de digitalizare a instanţei supreme, adoptat în vara acestui an, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a lansat, vineri, noul motor de căutare a jurisprudenţei, pe platforma adiacentă site-ului său oficial - www.iccj.ro", se precizează într-un comunicat al ICCJ transmis Agerpres.

Potrivit sursei citate, noul motor de căutare facilitează identificarea jurisprudenţei indexate a instanţei supreme, permiţând căutarea hotărârilor pronunţate de secţii şi de completurile de cinci judecători în funcţie de cuvinte cheie prestabilite şi/sau în funcţie de materia de drept.

"Astfel, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pune la dispoziţia cetăţenilor un nou instrument prin care se asigură accesul acestora la jurisprudenţă, consolidând transparenţa actului de justiţie, în forma sa finală. De asemenea, noul motor de căutare contribuie la asigurarea caracterului unitar al jurisprudenţei, înscriindu-se în eforturile Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie de a îşi îndeplini misiunea constituţională", menţionează Înalta Curte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel