Înainte să ieși din casă, pune o frunză de dafin în toaletă: rezultatul te va surprinde
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Înainte să ieși din casă, pune o frunză de dafin în toaletă: rezultatul te va surprinde. Sursa foto: freepik.com
Înainte să ieși din casă, pune o frunză de dafin în toaletă: rezultatul te va surprinde. Sursa foto: freepik.com
Știi că frunzele de dafin sunt cunoscute omenirii încă din Antichitate? Cu toate acestea, în acea perioadă frunzele de dafin erau folosite oarecum diferit.

De exemplu, coroanele purtate pe cap ca simbol al măreției, gloriei și talentului deosebit erau fîcute din frunze de laur.

Astăzi, frunzele de dafin sunt folosite în mod activ în bucătărie. Se adaugă la multe feluri de mâncare pentru a da o aroma de neegalat și un gust plăcut. Condimentul este folosit atât sub formă întreagă: frunze, cât și sub formă de pudră. Apropo, ar trebui frunzele de dafin trebuie adăugate în farfurie în cantități moderate, astfel încât să nu apară amărăciunea. Bucătarii ne sfătuiesc să scoatem frunzele întregi și să le aruncăm.

Mergi la plimbare? Pune în geantă acest produs și căpușele te vor evita

Dar proprietățile frunzei de dafin nu se termină deloc aici. De asemenea, au un efect antiseptic, antiinflamator și chiar analgezic. Prin urmare, laurul este adesea folosit în medicină. Iar tinctura de frunze de dafin este folosită pentru a crește imunitatea și a lupta împotriva virușilor, pentru a calma atacurile de tuse și pentru a elimina respirația urât mirositoare.

 

Frunza de dafin în viața de zi cu zi

 

Cu toate acestea, condimentul poate fi util și în viața de zi cu zi. Să discutăm acest lucru mai amănunțit.

Dacă toaleta are, în mod constant, tot felul de mirosuri neplăcute, inclusiv cele care vin din canalizare, există o modalitate de a le elimina. Și aceasta nu constă doar în utilizarea produselor chimice de uz casnic. Puteți folosi o frunză de dafin.

Udă florile cu această apă magică și te vor surprinde cu frumusețea lor

Pentru a face acest lucru, trebuie să dai foc unei frunze de dafin pe o farfurie și să o lăsați să  fumeze în toaletă câteva minute. Este important să respectați toate regulile de siguranță la incendiu și să o faceți cât mai atent posibil, astfel încât frunzele de dafin să mocnească încet și să nu ardă la putere maximă.

Efectul va fi ca și cum ați fi folosit bețișoare aromatice. Veți simți  mirosurile neplăcute se evaporă din toaletă.

Toarnă acest produs în apă și parchetul va străluci câteva luni

Apropo, există o altă opțiune mai sigură de a folosi frunze de dafin în toaletă. Puteți lua câteva frunze, amestecați-le cu alte ierburi uscate și puneți-le într-o pungă mică de pânză.

Așezați punga pe raftul din toaletă. Și atunci vei avea un miros plăcut în toaletă o lungă perioadă de timp.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel