În România se va MURI mult? Rafila, scenariu îngrozitor. Diferențe în ȚARĂ, zone unde ai șanse mai mari să TRĂIEȘTI
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Foto ilustrativ
Foto ilustrativ
Alexandru Rafila a făcut afirmații crunte față de evoluția COVID-19 în România și capacitatea de salvare a vieților în țara noastră.

Suntem români, suntem diferiți ca vârstă, sex, istoric medical și, evident, în fața unui virus nou, a cărui evoluție nu poate fi anticipată, nu suntem egali. Însă, nu suntem egali nici din punct de vedere al tratamentului spitalicesc. Poate că era evident, însă, în fața morții provocate de COVID-19, avem șanse diferite în funcție de spitalul unde suntem tratați. Asta spune chiar prof. dr. Alexandru Rafila, care crede că dacă lucrurile vor continua așa cum au decurs până acum, vor muri mulți oameni, pentru că nu putem miza doar pe rezistența naturală a cetățeanului. 

Alexandru Rafila a afirmat, la Digi24, că situațiile de confuzie și de imposibilitate de a acorda asistență medicală unora dintre persoanele infectate pot să devină o regulă, în contextul exploziei de infectări cu SARS-CoV-2. Întrebat dacă vrea să spună că ”se va muri mult”, specialistul a răspuns, la Digi24, că ”eu sper să nu se întâmple așa, dar nu putem să mizăm doar pe rezistența naturală a românilor”. 

Prof. Alexandru Rafila a precizat, întrebat de ce se moare atât de mult în România, că nu dorește să compare performanța sistemelor medicale din state occidentale cu performanța sistemului medical din România. ”În opinia mea, e o lipsă de uniformitate a instituțiilor medicale care acordă asistență pacienților infectați COVID” a declarat, într-un mod diplomat, Alexandru Rafila. După ce jurnalistul Digi24 a tradus: ”Adică sunt zone în țară unde ai șanse mai mari să trăiești”, specialistul a confirmat: ”Exact”. În continuare, prof. dr. a explicat că protocoalele terapeutice sunt comune, dar ”niciodată nu putem discuta de asigurarea condițiilor de asistență medicală spitalicească în mod similar în toate spitalele din România”, adăugând că ”există diferențe notabile și din punct de vedere al resursei umane disponibile calificate din sectorul sanitar”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel