În premieră absolută pe scenele din România, o piesă de teatru în două episoade. VIDEO: ”Îngeri în America”, imagini de la repetiții
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
george-ivascu
george-ivascu

Cele câteva minute filmate la repetițiile piesei ”Îngeri în America”,  pe care le prezentăm în exclusivitate, anunță o mega-premieră, în septembrie. Pentru prima dată în România, o piesă de teatru va avea două episoade, de aproape trei ore fiecare, la fel ca în SUA, unde a fost montat prima oară spectacolul scris de Tony Kushner. Teatrul Metropolis, din București, urmează să decidă dacă va prezenta cele două episoade, separate de o pauză de câteva ore, într-o singură zi, week-end de week-end,  sau în două zile diferite. Spectatorul și-ar putea alege data celui de-al doilea episod, în funcție de rezervări, până la sfârșitul stagiunii.  Actorul George Ivașcu are o sarcină grea, în rolul avocatului Roy Cohn, iar piesa este regizată de Victor Ioan Frunză. Piesa lui Kushner a fost adaptată și de HBO, care a produs un serial cu același nume.

Pentru această piesă, care face o dură radiografie a societății americane  confruntate cu debutul epidemiei de SIDA, Tony Kushner a luat premiul Pullitzer, în 1993. Umorul negru, comedia și supranaturalul se îmbină în această dramă, care se inspiră din viața unor personalități istorice. Reconcilierea religiei cu sexualitatea și testul la care  supune un cataclism de anvergură pandemică relațiile interumane sunt cele două coloane pe care se sprijină construcția textului dramatic.

Din distribuția spectacolului de la Teatrul Metropolis fac parte Virginia Mirea, George Ivașcu, Alexandru Ion ,Cristiana Răduță , Sorin Miron, Adrian Nicolae, George Costin și Nicoleta Hâncu.

Miniseria HBO ”Angels in America” are la bază  piesa scrisă de Tony Kushner și  a fost răsplătită cu un premiu Tony.

De Ce News vă prezintă în exclusivitate imagini filmate la repetiții.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel