Valul PATRU, al nevaccinaților. ”E foarte greu când știi că boala poate fi prevenită. Este SFÂȘIETOR”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
În Marea Britanie, 60% dintre cei internați sunt nevaccinați. Medic: Este sfâșietor, mai ales când boala poate fi prevenită / Foto: Pixabay
În Marea Britanie, 60% dintre cei internați sunt nevaccinați. Medic: Este sfâșietor, mai ales când boala poate fi prevenită / Foto: Pixabay
Valul 4 al pandemiei este al nevaccinaților. În Marea Britanie majoritatea celor internați sunt cei care au refuzat imunizarea.

În Marea Britanie, majoritatea celor aflați acum în spital cu Covid-19 nu sunt vaccinați. Mulți au în ultimele zile un regret enorm că nu s-au imunizat, iar rudele lor își spun poveștile pentru a încerca să-i convingă pe alții ca ei că vaccinarea este importantă și le poate salva viața.

Valul celor nevaccinați

În Marea Britanie și alte țări dezvoltate, cum ar fi Franța și SUA, Covid-19 a devenit o pandemie a celor nevaccinați. Luna trecută, Prof. Chris Whitty, medicul șef al Angliei, a scris pe Twitter că: „Majoritatea pacienților noștri Covid spitalizați sunt nevaccinați și regretă întârzierea imunizării. Aproximativ 60% din toate spitalizările datorate Covid în Marea Britanie sunt ale persoanelor nevaccinate. Un raport al Office for National Statistics publicat luni spune că, în primele șase luni ale anului 2021, Covid a fost implicat în 37,4% din decesele la persoanele nevaccinate și doar 0,8% din decesele la persoanele complet vaccinate.

În timp ce 80% din populația adultă din Marea Britanie este complet vaccinată (și 89% au primit o primă doză, indicând că vor continua să fie complet vaccinate), rata de vaccinare s-a diminuat în aproape toate regiunile Regatului Unit. De luni de zile, profesioniștii din domeniul sănătății trag un semnal de alarmă cu privire la persoanele nevaccinate pe care le tratează pentru Covid-19.

„Ceea ce vedem în acest moment este un număr mare de persoane nevaccinate care vin în spital - mult mai mult decât ne-am aștepta.”, spune dr. David Windsor, un medic care lucrează cu pacienții cu Covid-19 din sud-vestul Angliei.

Windsor susține că nicio persoană vaccinată nu a murit din cauza COVID-19 în ultima lună. În schimb, pacienții nevaccinați pe care îi tratează au uneori 20 și 30 de ani și sunt bolnavi grav.

„Emoțional este lucru foarte greu, când știi că această boală poate fi prevenită. Mai ales pentru personalul medical, care este alături de acești pacienți timp de 12 ore la rând. Este sfâșietor.", susține Windsor.

Regretele pacienților nevaccinați, ajunși la ATI în stare gravă

The Guardian a scris despre cazurile a mai multor pacienți nevaccinați care au ajuns să regrete amarnic că nu s-au vaccinat împotriva coronaviruslui. Și-au dat seama de greșeala comisă abia atunci când au ajuns la ATI, în stare gravă. Acum se roagă să scape cu viață și spun că dacă vor reuși să iasă din spital vii îi vor îndemna pe toți să se imunizeze pentru a nu ajunge în aceeași situație.

Matt Wynter, un muzician în vârstă de 42 de ani din Leek, Staffordshire, era sala de sport la mijlocul lunii august, atunci când a văzut, spre marea lui surpriză, că cel mai bun prieten al său, Marcus Birks, era la televizor. A sărit să vadă ce spune acesta. Primul lucru pe care l-a observat a fost că Birks, care era și el din Leek, arăta groaznic. Gâfâia, nu putea să respire și fața îi era palidă. ”Marcus nu ar fi ieșit niciodată la televizor fără să-și fi făcut părul și să se bărbierească”, spune Wynter.

Respirând greu de pe patul său de la terapie intensivă de la Spitalul Universitar Royal Stoke, Birks a declarat intervievatorului BBC că s-a înșelat în legătură cu Covid-19.

”Dacă nu ați fost bolnav, nu credeți că vă veți îmbolnăvi, nu mai ascultați teoriile antivacciniștilor. Primul lucru pe care îl voi face este să le spun tuturor să facă vaccinul. Și de îndată ce îl pot obține, îl fac și eu cu siguranță.” , s spus bărbatul de pe patul de spital. 

Birks respinsese vaccinul pentru că el credea că fusese creat prea repede, dar și-a schimbat părerea atunci când a ajuns în stare gravă la spital.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel