Data publicării:

În direct pe Internet, dreptul la muncă în Roșia Montană!

Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu | Categorie: Arhiva
WhatsApp
protest
protest

Cei 33 de mineri care au coborât din nou în subteran la Roşia Montană, duminică seară, solicitând aprobarea proiectului minier, au ieşit la suprafaţă, unde continuă protestul alături de alte câteva sute de persoane.

Liderul Sindicatului "Viitorul Mineritului" de la Roşia Montană, Cristian Albu, a declarat că acei 33 de mineri care s-au blocat, în urmă cu aproximativ zece zile, în galeria minieră Cătălina-Monuleşti, au coborât din nou în subteran duminică, în jurul orei 18.30, în semn de protest, ei cerând aprobarea proiectului minier şi crearea de locuri de muncă.

Minerii au vrut să le arate   celor care protestează în Piaţa Universităţii şi în alte locuri din ţară care sunt condiţiile în galeria Cătălina-Monuleşti, la un kilometru sub pământ, respectiv temperatură de maxim 6 grade Celsius, umiditate extrem de ridicată, fără lumină naturală, şi nivel de oxigen foarte scăzut.

În aceste condiții au hotărât cei 33 de ortaci să își riște viața săptămâna trecută, în semn de protest, disperați că-și pot pierde locurile de muncă.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel