În ce condiţii se poate declara iar stare de urgenţă în România. Director INSP, avertisment
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Directorul Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP), dr. Simona Pârvu, a spus că numărul infecțiilor ar putea crește odată cu relaxarea restricțiilor.

Medicul a mai afirmat că România s-ar putea întoarce la starea de urgenţă, în funcţie de numărul de infecţii şi de formele grave ale bolii care vor fi înregistrate în perioada următoare. Însă, o decizie în acest sens o poate lua doar Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Întrebată în ce condiţii se poate declara iar starea de urgenţă, Dr. Simona Pârvu a spus: „Declararea stării de urgenţă presupune analiza mai multor factori, numărul de cazuri din unităţile sanitare, numărul de infecţii care au apărut, formele, numărul de infecţii de forme grave sau formele uşoare. Dar acest lucru face obiectul discuţiilor tehnico – ştiinţifice de la nivelul Ministerului Afacerilor Interne

(...) Numărul de îmbolnăviri este posibil să crească (n.r. după 15 mai), important este să limităm cât mai mult numărul de cazuri. Evaluarea situaţiilor care vor fi după 15 mai se va realiza săptămânal, astfel încât să putem să decidem ce măsuri vor fi luate în continuare, dacă se vor deschide alte activităţi sau dacă se vor închide unele dintre ele.”

„În cazul în care România se întoarce la starea de urgenţă, revenim la ceea ce s-a întâmplat până acum, în fapt, nu este nevoie de un set de recomandări, situaţia de urgenţă reprezentând, aşa cum am văzut, interzicerea derulării anumitor activităţi sau limitarea acestora”, a mai spus medicul pentru Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel