În 2011, Cherecheș a ridicat un gard de trei metri pentru a delimita două blocuri în care locuiau romi. Apoi l-a pictat cu porci/ VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
captură video
captură video
În 2011, Cătălin Cherecheș, și atunci primar în Baia Mare, a pictat gardul de trei metri pe care l-a ridicat pentru a separa, de restul lumii, două blocuri în care locuiau romi. 

Cătălin Cherecheș a spus că a transformat zidul de trei metri într-o operă de artă. Pictura a fost realizată de Universitatea de Artă și Design din Cluj și, astfel, edilul se asigura că nu va fi dărâmat fără avizul Ministerului Culturii. Mai mult, el spunea că zidul va atrage turiști. Pentru respectivul gard de trei metri, CNCD l-a amendat cu 6.000 de lei și i-au recomandat demolarea lui. 

Primarul afirma că personajele pictate pe gard au fost gândite imediat după alegerile prezidențiale, fiind o chestiune și de subtilitate. ”Din acest moment nu mai putem vorbi despre un gard sau un zid, ci de o operă de artă” posta el pe Facebook. Cătălin Cherecheș susținea chiar că ”putem vorbi despre un loc de pelerinaj” referindu-se la betonul pictat. ”Avem porci, avem caracatițe, scafandri, elefanți, pești, broaște țestoase... în funcție de societatea în care trăim" mai transmitea el. 

Zidul din Horea fusese construit în 2011 cu un singur scop: să delimiteze două blocuri cu locuințe sociale de restul comunității. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel