IMUNITATEA după infecția cu COVID-19. Ce spune un nou studiu
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
foto: Pixabay
foto: Pixabay
Un nou studiu scoate la lumină informații privitoare la imunitatea după o infecție ușoară sau asimptomatică de COVID-19.

Un nou studiu de la Universitatea Queen Mary din Londra a descoperit informații privitoare la situația sistemului imunitar după infectarea cu COVID-19. 

Studiul, publicat în Science Immunology, a analizat răspunsurile anticorpilor și celulelor T la 136 de cadre medicale din Londra care au avut o infecție ușoară sau asimptomatică COVID-19 care datează din martie 2020. Echipa, inclusiv cercetători de la Queen Mary, Imperial College London și University College London, a descoperit că 89% dintre cadrele medicale analizate au continuat să aibă anticorpi neutralizanți la 16-18 săptămâni după infecție.

De asemenea, noul studiu oferă asigurare pentru eforturile de vaccinare, sugerând că, chiar și după o infecție ușoară, oamenii au anticorpi la multe tulpini ale virusului. În timp ce apar noi variante, modificările virusului nu sunt neapărat în cadrul acestor epitopi, așa că se speră că marea majoritate a recunoașterii imune poate continua neperturbată, informează MedicalXpress.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel