Împărțeala PSD - PNL: De ce avem prezidențiale în septembrie? Chirieac: Acord reciproc Ciolacu - Iohannis. Candidatul cu prima șansă
Data publicării:
Autor: Cristian Cîșleanu
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Află ce declarații a făcut analistul politic Bogdan Chirieac despre alegerile prezidențiale.

„De ce mută oamenii ăștia prezidențialele în septembrie?”, a întrebat realizatoarea emisiunii ”Politica Zilei”, Ioana Constantin.

„Fiindcă dl. președinte Klaus Iohannis ar trebui să plece la Bruxelles, înalt reprezentant al Uniunii Europene pentru Ucraina. S-a făcut o poziție specială, înțeleg că se face și un comisar european pentru apărare, deci, e bine că onorabila Comisie se mai adaptează un pic vremurilor. Deci, este această poziție, cred că are nevoie pentru a fi numit aici de premierul Marcel Ciolacu, cred că este și o asigurare reciprocă, Marcel Ciolacu candidatul unic PSD-PNL la președinția României. Trebuie să anunțe lucrurile astea în luna iunie, cel mai târziu, deci, după alegerile comasate.

Funcție la nivel european

Și atunci și dl. Ciolacu are nevoie de acordul lui Iohannis pentru a fi candidat unic și dl. Iohannis are nevoie de acordul lui Marcel Ciolacu pentru distinsa funcției. Ați văzut că premierul Ciolacu a fost fără echivoc, a spus că s-ar bucura să ocupe o astfel de funcție și că ar sprijini orice român într-o astfel de funcție. Ne bucurăm și noi alături de domnia sa, că până la urmă e din România și o astfel de funcție la curtea Europei nu e de ici, de acolo.

(...) Dacă intră un candidat comun, candidatul comun PSD-PNL în turul doi, cu siguranță are prima șansă. Indiferent dacă va fi cu dl. George Simion sau cu un candidat de la USR. USR-ul încă n-a prins siajul politic în această campanie, poate de aici încolo”, a precizat analistul politic Bogdan Chirieac, în direct la B1 TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel