Îmbunătățește gustul cartofilor fierți: bucătarii cu experiență au dezvăluit principalele trucuri
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Îmbunătățește gustul cartofilor fierți. Sursa foto: freepik.com
Îmbunătățește gustul cartofilor fierți. Sursa foto: freepik.com
Cartofii sunt cultivați în peste o sută de țări, fiind consumați zilnic de peste un miliard de oameni .

Dacă vei învăța să gătești cartofi delicios, vei pune, întotdeauna, pe masă o garnitură gustoasă și de calitate înaltă . Există o mulțime de trucuri care te ajută să îmbunătățești gustul acestei legume. În plus, o va face moale și o va proteja de apariția unei nuanțe închise de culoare.

Cartofii noi au un gust delicat și plăcut, prin urmare, cu prima ocazie, gospodinele încearcă întotdeauna să-i servească pe masă. Cu toate acestea, procesul de curățare este extrem de dificil. Dar datorită unui singur truc, curățarea cartofilor noi poate fi foarte simplă. Mai întâi, ar trebui să torni apă într-un castron mare, să adaugi sare și să ții cartofii tineri în acest lichid circa cincisprezece minute.

Cele mai sănătoase salate de iarnă: 2 rețete super delicioase

Oțet. Dacă gătești cartofi pentru garnitură sau salată, este important să le păstrezi forma. Oțetul obișnuit poate proteja împotriva acestui lucru.

Este suficient să adaugi doar o lingură de oțet în oala cu apă, astfel încât cartofii să rămână întregi și gustoși. 

Suc de lămâie. Și zeama de lămâie joacă un rol similar. O lingură de suc de lămâie este suficientă. Alimentele acide trebuie introduse în a doua jumătate a gătitului, altfel cartofii ar putea să nu fie gătiți.

Adaugă aceste ingrediente în carnea tocată de pui și chiftelele vor fi suculente și gustoase

Condimente pentru o aromă suplimentară. Dacă dorești că legumele să fie gustoase și parfumate, nu uita de componentele suplimentare.

De exemplu, poți adăuga orice condimente. Frunzele de dafin, rozmarinul, ceapa și usturoiul se potrivesc bine cu cartofii. De asemenea, poți adăuga în oală crenguțe de mărar și pătrunjel. Verdeața va adăuga o nuanță plăcută de gust cartofilor și morcovilor fierți.

 

Cartofii te ajută să slăbești

Cartofii conține fibre, care ne ajută să ne simțim sătui, fiind un mare ajutor în lupta împotriva poftei de mâncare. De asemenea, cartofii au un conținut scăzut de calorii și practic nu conțin grăsimi: doar aproximativ 0,1 g la 100 grame.

Cartofii sunt o sursă de potasiu. Un cartof de mărime medie conține cu 40% mai mult potasiu decât o banană obișnuită. Potasiul este un electrolit care menține nervii și mușchii în funcțiune și contracarează efectul sodiului asupra hipertensiunii arteriale. Potasiul poate îmbunătăți somnul pe timp de noapte, așa că este o idee bună să includem niște cartofi fierți la cină.

Ce trebuie să mănânci ca să slăbești: top zece alimente care stimulează metabolismul

Cartofii sunt o sursă de amidon. Amidonul se descompune în glucoză și oferă energie rapidă de utilizat de către organism, așa că toți cartofii sunt o sursă bună de calorii dacă avem nevoie de o masă rapidă și satisfăcătoare.

Amidonul este principala sursă de carbohidrați, dar nu trebuie să exagerezi. Prin urmare, cartofii ar trebuie să facă parte dintr-o dietă sănătoasă și echilibrată. Pe de altă parte, consumul de prea mulți carbohidrați poate duce la creșterea în greutate și la o scădere a zahărului din sânge.

 

Cartofii, un plus sănătos pentru o dietă echilibrată

 

Cartofii sunt ieftini, extrem de versatili și pot fi păstrați, o perioadă lungă de timp, într-un loc răcoros, uscat și întunecat. Atunci când sunt fierți sau copți și consumați cu tot cu coajă, cartofii pot fi un plus sănătos pentru o dietă echilibrată

Nu trebuie să adaugi brânză sau sosuri cremoase bogate. În schimb, îi poți stropi cu ulei de măsline, iaurt grecesc, verdeață sau și usturoi.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel