Îmbulzeală la sarmale gratuite, în plină pandemie. Zeci de suceveni au uitat de măsurile de protecție
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
mbulzeală la sarmale gratuite, în plină pandemie / Foto: Caputură video Adevărul.ro
mbulzeală la sarmale gratuite, în plină pandemie / Foto: Caputură video Adevărul.ro
Zeci de suceveni s-au îmbulzit la sarmale gratuite.

Zeci de suceveni, care au participat la ceremonia religioasă oficiată pe 24 iunie, de hramul Mănăstirii "Sf. Ioan cel Nou", din Suceava, au uitat de pandemie , dar și de cele sfinte şi s-au îmbulzit ca să prindă un pachet cu sarmale gratuite. Oamenii s-au împins în faţa lăcaşului de cult și nu au respectat măsurile de protecție. În imaginile video,  făcute publice de Adevărul.ro se vede o mare de oameni care așteaptă să primească sarmalele oferite drept pomană. Mulți dintre oameni nu poartă mască de protecție, deși aceasta este încă obligatorie în spațiile deschise aglomerate. Sunt și câțiva care o poartă, dar nu o fac corect. Unii sunt însoțiți și de copii mici.

Maşina plină cu pachete s-a oprit în faţa Mănăstirii "Sf. Ioan cel Nou", din municipiul Suceava. Proprietarii au coborât şi au început să împartă alimentele și doar câteva clipe, sucevenii s-au îmbulzit la mâncare.

VEZI ȘI: Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare mare, 24 iunie. CRUCE ROȘIE

Polițiștii, ignorați de către enoriași

Doi poliţişti locali aflați la fața locului au încercat să disperseze mulţimea. Le-au cerut oamenilor să nu se mai îmbulzească, să aibă răbdare şi să păstreze distanţa fizică în contextul pandemiei de COVID-19.

„Un pic mai în spate, nu vă împingeţi la maşină. Aşteptaţi, vă rog. Daţi-vă mai în spate. Nu vă îmbulziţi. Uşor”, au fost cuvintele poliţiștilor.

Nu au reușit. Oamenii au continuat să se îmbulzească și să ignore solicitările oamenilor legii. Mai mult, unul dintre polițiști ar fi fost chiar amenințat. Deocamdată nu se știe dacă cineva a fost amendat.

Zeci de preoţi au oficiat ceremonia religioasă. Slujba a fost condusă de IPS Teofan, alături de IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, IPS Calnic, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, IPS Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, PS Varlaam, episcop vicar patriarhal, PS Damaschin, episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, PS Emilian, episcop vicar al Episcopiei Aradului.

VEZI ȘI: Sânzienele, 24 iunie. Ce trebuie să faci de Drăgaică să ai noroc. Cum vezi cât vei trăi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel