Imane Khelif și Lin Yu-ting sunt „bărbați”, insistă din Federația Internațională de Box. Revoltă și acuzații de sodomie, la conferința de presă / video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Federația Internațională de Box (IBA) spune că Imane Khelif și Lin Yu-ting sunt „bărbați”. La noua conferință de presă susținută de IBA a avut loc și o revoltă, din partea unei sportive algeriene.

Federația Internațională de Box (IBA), exclusă din mișcarea olimpică acum un an, a susținut o nouă conferință de presă, luni, la Paris, unde i-a etichetat pe sportivii Imane Khelif și Lin Yu-ting drept „bărbați”, potrivit The Telegraph.

„Nu verificăm ce au între picioare”, a spus Umar Kremlev, președintele Asociației Internaționale de Box. Kremlev, al cărui organism primește în continuare sprijin financiar de la Gazprom, companie deținută de Rusia, a lansat un atac, de asemenea, împotriva președintelui Comitetului Olimpic Internațional, Thomas Bach, susținând că este un „sodomit”.

Kremlev a abordat subiectul excluderii de către IBA a lui Imane Khelif și Lin Yu-ting, anul trecut. Imane Khelif și Lin Yu-ting vor câștiga medalii la Jocurile Olimpice de la Paris, în ciuda faptului că au fost considerați neeligibili de testele efectuate de IBA în 2022 și 2023.

„Testele arată că erau bărbați”, a spus Kremlev în rusă. „Nu verificăm ce au între picioare. Nu știm dacă s-au născut așa sau dacă s-au făcut unele modificări. Cele doua teste au confirmat primele teste. Dacă oamenii au îndoieli, consultați-le. Ei își pot face propriile teste”, a mai zis Kremlev.

IBA a încercat să-și consolideze credibilitatea în fața unei săli pline de jurnalişti, dar au fost chestionați din cauza unor inconsecvențe aparente după ce Kremlev a vorbit despre „testosteron crescut”, în timp ce alții au vorbit despre testele cromozomilor sexuali. Un test efectuat în India anul trecut și un test anterior în Turcia, în mai 2022, „au concluzionat că ADN-ul boxerului era cel al unui bărbat format din cromozomi XY”, potrivit corespondenței IBA trimise Comitetului Olimpic Internațional în iunie 2023.

„Transmit un mesaj tuturor oamenilor din lume să susțină principiile olimpice și Carta Olimpică, să se abțină de la intimidarea tuturor sportivilor, pentru că acest lucru are efecte”, a spus ieri Imane Khelif.

Foto: Agerpres

Președintele Comitetului Olimpic Internațional, acuzat că ar fi „sodomit”

Kremlev și personalul său au lansat noi atacuri împotriva președintelui CIO, Thomas Bach, care a insistat în mod repetat că Khelif și Lin sunt femei. Kremlev a intrat în conferința de presă prin link video, cu imagini biblice în spatele său, și l-a numit pe Bach „sodomit”, după ce mai mulți reprezentanți ai comunității LGBT au reinterpretat tabloul cu „Cina cea de taină” a lui Leonardo Da Vinci.

„Când am spus sodomit mă refeream la Thomas Bach și la cei care au insistat asupra acelei [ceremonii], care au insistat asupra deciziei”, a spus el.

„Cred că și-au bătut joc de creștinism și de Biblie. Sodoma și Gomora au existat. Dumnezeu a distrus cele două orașe pentru că nu aveau valori umane în ele.”, a mai zis.

La conferința de presă a vorbit și Ioannis Filippatos, un medic adus de IBA, care a spus că Imane Khelif și Lin Yu-ting sunt „bărbați din punct de vedere biologic”.

O altă persoană din cadrul IBA, Gabriele Martelli, președintele Comitetului de antrenori IBA, a continuat sugerând că adversarii lui Khelif și Yu-ting ar putea să „moară”.

„Sportul nostru este periculos”, a spus el.

„Acolo unde există un avantaj nedrept, oamenii pot muri. Dacă, din orice motiv, unul dintre participanți are putere suplimentară, puteți înțelege cât de periculos poate fi acest lucru”, a adăugat el.

Revoltă la conferința de presă

Au existat revolte în urma conferinței de presă, mai ales din partea boxerei algeriene Roumaysa Boualam, care a scandat apoi numele țării sale. Ea le-a spus jurnaliştilor francezi că Imane Khelif „a fost afectată, dar este foarte puternică”.

Fiona McAnena, director de campanii la organizația de caritate pentru drepturile omului Sex Matters, a precizat pentru Telegraph Sport că „declarația IBA arată clar că CIO ar fi putut preveni acest scandal acționând pe baza dovezilor de la fața locului”.

„CIO este responsabil pentru că doi sportivi au fost aduși în atenția publică la nivel mondial în mod inutil și pentru durerea fizică și oportunitățile ratate suferite de sportive la aceste Jocuri Olimpice.

De asemenea, CIO este cel care a făcut din aceasta o problemă de „război cultural”. În timp ce criticii și sportivele își doresc pur și simplu o întoarcere la o abordare bazată pe știință și dovezi, CIO a combinat sexul cu identitatea de gen și a încadrat controlul valid drept o „vânătoare de vrăjitoare”. Poziția CIO este nesustenabilă și cu cât acționează mai repede pentru a reda cu adevărat corectitudinea sportului feminin, cu atât mai bine”, a zis Fiona Mc Anena.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel