Imaginile dezastrului COVID. Cadavrele, înghesuite pe holurile morgii Spitalului Universitar din București
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Imaginile dezastrului COVID. Cadavrele, înghesuite pe holurile morgii Spitalului Universitar din București / Foto: Captură video Digi24.ro
Imaginile dezastrului COVID. Cadavrele, înghesuite pe holurile morgii Spitalului Universitar din București / Foto: Captură video Digi24.ro
Imagini dramatice au fost surprinse la morga Spitalului Universitar din București.

Valul patru al pandemiei face ravagii în România. Morga spitalului Universitar din București este arhiplină. Cadavrele celor răpuși de COVID-19 nu mai au loc în frigidere și sunt înghesuite pe holuri.

Imaginile cu corpurile celor decedați au fost filmate luni dimineață și furnizate presei. Surse din corpul medical spun că situația este foarte gravă, scrie Digi24.ro. Mai mult, angajați din spital spun că instituția medicală nu mai are nici saci pentru cadavre.

În ultimele zile, la spitalul Universitar din București s-au format cozi de ambulanțe care aduceau pacienți COVID în stare gravă.

„Am intrat săptămâna trecută în unitatea de primiri urgențe de la spitalul universitar din Capitală și dintr-un salon în care cred că erau 10 pacienți, se aflau doi saci negri, asta înseamnă doi pacienți morți, asta înseamnă că pacienții care erau acolo au văzut.”, spunea săptămâna trecută jurnalista Digi24 Carla Tănasie. Vezi mai mult AICI.

Imagini dureroase de la ATI, cu oameni care abia mai respiră și bolnavi tratați pe scaune. "Nu credeam, acum văd pe pielea mea"

 

Spitalele sunt pline, iar în lipsa locurilor libere la ATI, bolnavii COVID ajung să stea și câteva zile în unitățile de primiri urgențe. Numai la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitală erau internați în 13 octombrie peste 50 de pacienți în stare gravă, unii dintre ei conectați la oxigen. Jurnaliștii Realitatea Plus au fost acolo și au realizat un reportaj emoționant. Atenție! Imaginile și detaliile au un puternic impact emoțional.

Din lipsa de fonduri, unii pacienți sunt conectați la oxigen de pe scaune. O mamă și o fiică erau internate de aproape 24 de ore, dar, din păcate, doctorii nu găsiseră paturi și pentru ele, așa că stau pe scaune.

"Am vrut să fiu cu fiica mea aici ca să fim una lângă alta. Acasă nu puteam să stau singură și ea singură aici. Nu puteam să o las singură acasă și a trebuit să ne lase împreună. Doamne ajută-ne, noi suntem mai neputincioși.", a spus mama.

"Nu, nu credeam nici ce vedeam în spitale. Acum văd pe pielea mea.", a mărturisit un bărbat.  Vezi imaginile video AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel