Imagini inedite cu un pește cu capul transparent, văzut pentru prima dată în ultimii 20 de ani - FOTO/VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Un pește cu capul transparent a fost văzut pentru prima dată în ultimii 20 de ani.

Biologii marini din California au surprins în adâncurile Oceanului Pacific un pește cu capul transparent. La sute de metri adâncime oamenii de știință au capturat recent imagini cu un pește care are un cap bulbos, translucid și ochi verzi, asemănătoare unei sfere care privesc prin frunte, scrie Live Science.

Această creatură bizară, cunoscută sub numele de pește barreleye (Macropinna microstoma), este foarte rar văzută. Cercetătorii de la Institutul de Cercetare pentru Acvariul din Monterey Bay (MBARI) au observat specia doar de nouă ori, în ciuda faptului că și-au trimis vehiculele speciale la peste 5.600 de scufundări în habitatul peștilor, a scris MBARI pe Twitter pe 9 decembrie. Dar săptămâna trecută, o echipă de oameni de știință l-au văzut și l-au filmat. Peștele cu capul transparent fost descoperit în 1939, însă un exemplar viu nu a mai fost zărit după anul 2000.

"A fost probabil o experiență o dată în viață”

Biologii marini din California navigau la o adâncime de aproximativ 650 de metri în Monterey Submarine Canyon, unul dintre cele mai adânci canioane submarine de pe coasta Pacificului, atunci când au observat peștele rar, a declarat Thomas Knowles, unul dintre cercetători.

”Acesta a apărut pentru prima dată foarte mic în depărtarea albastră, dar am știut imediat la ce mă uit. Nu putea fi confundat cu nimic altceva. Știam cu toții că aceasta a fost probabil o experiență o dată în viață”, a spus el.

Peștele arată destul de neobișnuit, față de alte vietăți marine. Capul  acestuia este complet transparent și plin cu un lichid care îl ajută să vadă foarte bine prada în întunericul adâncimilor la care trăiește. Mai mult, spre deosebire de alți pești, acesta are ochii tubulari, așezați în partea frontală a capului. Pentru că au fost observați atât de rar, oamenii de știință spun că nu au de unde să știe cât de mulți există în adâncuri. Totuși, se presupune că populația de pește cu capul transparentă este mult mai mică decât cea a altor pești. Cercetătorii au explicat că peștii barreleye sunt la fel de rar întâlniți de ei ca și peștii balenă și gulpers.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel