Data publicării:

Imagini dramatice din Grecia - mai mulți turiști britanici au evadat din „infernul lui Dante”, pe o potecă realizată cu ajutorul unui elicopter

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Un turist britanic a povestit cum a scăpat dintr-o „scenă din Infernul lui Dante” datorită unui elicopter care a creat o potecă printr-un incendiu.  

Duncan Kemp aștepta sosirea autocarelor de evacuare la hotelul Lindian Village, din Golful Rodos, când focul „a început să ardă în fața recepției”, scrie Sky News.

Au existat „scene incontrolabile în care oamenii s-au luptat să urce în autocare - copii țipând și plângând și părinții cam la fel”, a spus el pentru Sky News.

Unul dintre numeroasele elicoptere care încearcă să stingă peste 80 de incendii din Grecia a aruncat apă asupra focului pentru a crea un traseu sigur, a spus el.

Dar în autocare nu erau suficiente locuri. Prin urmare, personalul „curajos” al hotelului i-a dus în siguranță pe Kemp și pe alți călători în propriile lor mașini.

Descriind incendiul care se apropia vertiginos, Kemp a spus: „Scenele care nu erau departe de cele din Infernul lui Dante. Cerul s-a întunecat, soarele a fost șters și s-a transformat în roșu sângeriu și a devenit evident că ceva nu era în regulă”.

El a continuat: „Vrem doar să ajungem acasă acum. Simțim că am fost lăsați în voia sorții, fără niciun ajutor. Nu știu dacă bagajele noastre vor fi găsite, dar vrem doar să scăpăm de acest haos”.

Kemp a vorbit în timp ce ministrul britanic de Externe, Andrew Mitchell, a spus că până la 10.000 de turiști britanici se află pe Rodos, în timp ce incendiile de vegetație matură mai multe părți ale insulei.

Mitchell a făcut aceste observații, în timp ce firma de turism Tui a declarat că a returnat câțiva turişti în Marea Britanie din Rhodos cu „trei zboruri dedicate”.

Mai multe zboruri de repatriere urmează să sosească în Marea Britanie, luni, ca parte a eforturilor de a scoate de pe insulă sute de turişti britanici blocaţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel