VIDEO. Imagini de GROAZĂ într-un spital din România. Morți COVID, ținuți pe jos, în mizerie. Psiholog: Se numește frica de boală
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Imagini tulburătoare într-un spital din România. Cadavrele persoanelor decedate din cauza COVID-19 sunt ținute pe jos, în mizerie.

Imagini tulburătoare din spitalul COVID din Horezu au fost transmise de RealitateaPlus. O femeie a cărei rude a murit din cauza COVID-19 a filmat cum sunt ținute cadavrele în morga spitalului. Morţii sunt lăsaţi pe jos, în sicrie sau pe mese. În interior este mizerie, iar aparţinătorii intră singuri în morgă, fără să fie însoţiţi de vreun angajat al spitalului, susține femeia.

"Morga secolului nostru, în spitalul Horezu, spital suport COVID, fără personal. Fiecare își ia mortul pe care-l vrea. Aici trebuie să vină însoțitorul să-și ridice decedatul. (...) Nimeni nu este în această morgă. Uitați-vă ce mizerie, în ce condiții ne ridicăm decedații de la morgă", a povestit femeia care a filmat imaginile. 

"Frica de COVID-19"

Psihologul Radu Leca susține că acest incident poate fi explicat prin faptul că și medicilor le este frică de boala COVID-19, menționând că există un protocol care ar fi trebuit să fie respectat.

"Există un protocol care trebuia să fie respectat. Acest protocol nefiind respectat trebuie să aducă după sine mai multe sancțiuni. Aici nu avem de a face cu o joacă, uite angajatul, nu-i angajatul. Aici avem de-a face cu un protocol ce trebuie să fie respectat până la virgulă, iar ei nu au făcut altceva decât să fugă. Această fugă de cadavrele COVID nu face decât să arunce încă o pată pe sistemul medical din România.

Mergem pe ideea de frică. Frica, indiferent de cine este simțită, că este vorba despre un medic, asistent sau lucrător la morgă, frica este cea care ne schimbă comportamentul. Ne face să nu ținem seama de nimic, să nu mai avem nici un fel de rușine și să ne îndepărtăm de restul. Această frică nu face altceva decât să ne saboteze. Faptul că la morgă nu era nimeni care să se ocupe de cadavre, înseamnă că avem de-a face cu un sabotaj. Se numește frica de boală. Toți o avem, indiferent cu cât dezinfectant își dau.", a declarat psihologul Radu Leca.

O problemă de management

Medicul Carmen Dorobăț a comentat imaginile din Spitalul Horezu, afirmând că sistemul sanitar din România trebuie să găsească o soluție pentru rezolvarea acestor situații.

"Trebuie avut din timp grijă în ceea ce înseamna managementul celor care se pierd. Spitalele, împreună cu cei care lucrează la pompe funebre, eventual cu ajutorul unui Institut de Medicină Legală, să se gândească să colaboreze astfel încât să nu se ajungă la astfel de situații care afectează poporul.", a declarat medicul Carmen Dorobăț.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel