Data actualizării:
Data publicării:

Noi dezvăluiri despre atacatorul lui Donald Trump. FBI a publicat imagini cu armele lui Thomas Crooks

Autor: Andrei Itu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FBI a venit cu noi clarificări privind Thomas Crooks, bărbatul care a vrut să îl asasineze pe Donald Trump.

Citește și - Mai mulți angajați ai Serviciului Secret al SUA, redistribuiți după tentativa de asasinare a fostului președinte Donald Trump - surse CNN

Atacatorul a petrecut luni întregi cercetându-l, alături de alte ținte, printre care și Joe Biden, înainte de a hotărî să îl împuște pe Donald Trump, candidatul republican la președinție, a ntotat FBI, care a publicat şi imagini cu arsenalul deținut de Thomas Crooks, transmite Sky News. 

FBI a precizat faptul că Thomas Crooks, în vârstă de 20 de ani, a făcut un ”efort detaliat și susținut pentru a planifica un atac” înainte de a fi, în cele din urmă, ”extrem de concentrat” cu privire la mitingul electoral al lui Donald Trump din statul american Pennsylvania. Însă Kevin Rojek, agent special responsabil cu biroul FBI din Pittsburgh, a admis faptul că experții nu au reușit încă să determine ce l-a motivat pentru a recurge la un asemenea gest.

Crooks era interesat de un amestec de ideologii

Activitatea lui Crooks de pe computer a indicat faptul că era interesat de un mix de ideologii, însă nu a demonstrat o motivație clară privind o ideologie de stânga sau de dreapta. Amintim faptul că Donald Trump a fost împușcat în ureche de Thomas Crooks, care se afla pe acoperișul unui clădiri din proximitatea unde candidatul republican ținea un discurs electoral. Crooks a tras opt focuri înainte de a fi omorât de un lunetist al Serviciului Secret.

Dovezile video indică faptul că a fost pe acoperiș doar aproximativ șase minute, omorând o persoană și rănind alte două când a deschis focul la evenimentul electoral al lui Donald Trump.

Crooks căutase informații despre componentele bombelor încă din 2019

Thomas Crooks a avut mai multe dispozitive explozive în autovehiculul său. Mai mult, acesta a cătuat informații despre componentele bombelor încă din 2019.

Sursă Foto: Facebook FBI

De asemenea, Thomas Crooks a căutat evenimentele de campanie ale lui Donald Trump încă din septembrie 2023. A continuat să caute unde se vor desfășura mitinguri pentru ambii candidați în proximitatea locuinței sale din vestul Pennsylvaniei, dar și datele convențiilor prezidențiale ale republicanilor și democraților.

”O oportunitate țintă”

Kevin Rojek a a arătat cum Crooks a devenit, într-un final, ”extrem de concentrat” pe mitingul lui Trump de la Butler, Pennsylvania, atunci când a fost anunțat la începutul lunii iulie și l-a catalogat ca fiind ”o oportunitate țintă”. În zilele care anterioare evenimentului, Crooks a căutat informații privind locația evenimentului, inclusiv de unde urma să vorbească Trump.

Istoricul său de căutări de pe internet a relevat întrebări și expresii, respectiv: ”De unde va vorbi Trump la Butler Farm Show?”, ”Podiumul de la Butler Farm Show” și ”Poze de la Butler Farm Show”.

Interes major în explozibili și figuri politice marcante

Potrivit investigatorilor, noile detalii arată că Crooks era un bărbat care avea un interes mare în materiale explozive, evenimente majore și figuri politice marcante, însă nu au reușit să identifice un singur motiv.

”Avem o idee clară despre mentalitate, dar nu suntem pregătiți să facem declarații concludente în legătură cu motivul în acest moment,” a spus Kevin Rojek. Oficialii au precizat faptul că nu au găsit nicio dovadă că Thomas Crooks ar fi lucrat cu alți oameni sau faptul că ar fi fost îndrumat de o putere străină. Totodată, nu au fost găsite urme de droguri sau alcool.

Între timp, într-un interviu cu prezentatorul de talk-show ”Dr. Phil” McGraw, Donald Trump a spus faptul că Joe Biden și Kamala Harris au făcut un lucru problematic pentru el să aibă o protecție adecvată din partea Serviciului Secret la mitingurile sale de campanie. Donald Trump a spus:

„El (n.red. Joe Biden) a făcut întotdeauna foarte dificil pentru noi să avem numărul corespunzător de oameni din Serviciul Secret. Nu știu cine este de vină, dar vă spun, aveam aceste mitinguri masive cu 50-60.000 de oameni, sau chiar mai mulți, și oamenii noștri erau întotdeauna în luptă pentru a obține mai multă securitate, mai mulți oameni din Serviciul Secret, și el știa că nu aveam suficient.” Amintim faptul că investigațiile preliminare au arătat faptul că au existat eșecuri semnificative din partea Serviciului Secret.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel